27.02.2018 10:00

Ingezoomd op: passievol Milan vindt weg omhoog

Met een aantal spraakmakende transfers waren de verwachtingen rond AC Milan dit seizoen torenhoog. Rossoneri stelde echter hevig teleur, maar lijkt de weg omhoog inmiddels te zijn ingeslagen met een fraaie reeks.

Afgelopen zondag boekte AC Milan nog een knappe overwinning op bezoek bij AS Roma, waar Kevin Strootman negentig minuten meedeed. De Nederlandse middenvelder kon echter niet voorkomen dat de bezoekers uit Milaan eenvoudig met 0-2 wonnen, door treffers van jeugdexponent Patrick Cutrone en Davide Calabria. Het betekende voor AC Milan alweer de vijfde overwinning op rij in alle competities zonder een tegendoelpunt te incasseren*. 

De vijf achtereenvolgende zeges van AC Milan in alle competities zonder tegentreffer:

  • SPAL Ferrara - AC Milan 0-4
  • Ludogorets - AC Milan 0-3
  • AC Milan - Sampdoria 1-0
  • AC Milan - Ludogorets 1-0 
  • AS Roma - AC Milan 0-2

Trainerswissel
Ondanks de knappe, recente prestaties en de forse financiële investeringen (onder meer Leonardo Bonucci voor 42 miljoen euro en André Silva voor 38 miljoen euro) kan de ploeg niet meedraaien in de top van de Serie A. AC Milan staat nog altijd op een beschamende zevende positie. Eind november was de maat vol voor de clubleiding na het doelpuntloze gelijkspel tegen Torino FC, waardoor het besloot om oefenmeester Vincenzo Montella aan de kant te schuiven. Voormalig AC Milan-middenvelder Gennaro Gattuso nam de taken over van Montella. Sinds zijn komst is de voormalig grootmacht iets opgekrabbeld, volgens de trainer zelf door de ploeg zelfvertrouwen te geven. 

  • Winstpercentage Montella: 43%
  • Winstpercentage Gatusso: 58%

Europa League
In de Serie A speelt AC Milan dus een teleurstellend seizoen, waar de vierde plek het hoogst haalbare lijkt. Die plaats geeft recht op het spelen van voorronde in de Champions League, iets wat de ploeg uit San Siro dolgraag wil bereiken. Een andere manier om zich te plaatsen voor het miljardenbal is het winnen van de Europa League. Austria Wien, AEK Athene, HNK Rijeka en PFC Ludogorets Razgrad werden al uitgeschakeld in het tweede Europese toernooi. In maart wacht het tweeluik in de achtste finale van het toernooi tegen Arsenal FC. Hoewel AC Milan niet tot de kanshebbers behoort, is de ploeg een goede outsider. 

* Opvallend is dat AC Milan aan het begin van dit seizoen eenzelfde reeks neerzette, al was dat tegen laagvliegers CS Universitatea Craiova en KF Shkëndija 79 (beiden voorrondes Europa League) en in de Serie A tegen FC Crotone. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner