28.02.2018 21:45

Seedorf en Depor met slechtste reeks in 59 jaar

De midweekse speelronde in de Primera División heeft voor Clarence Seedorf flinke kopzorgen gezorgd. De Nederlandse oefenmeester verloor met Deportivo La Coruña op bezoek bij Getafe CF op kansloze wijze: 3-0.

Het betekende voor Deportivo La Coruña dat het voor de vijfde Primera División-wedstrijd op rij niet tot scoren kwam. Dat is de slechtste reeks in liefst 49 jaar, in 1969 had Los Blanquiazules eenzelfde dramatische serie. De laatste vier van de vijf wedstrijden waren met Seedorf aan het roer, het eerste duel met Cristóbal als trainer. Van die vijf wedstrijden ging er vier verloren, terwijl er één in een gelijkspel eindigde (tegen Espanyol, 0-0).

Getafe, door de zege nu de nummer acht van de competitie, had een relatief eenvoudige avond in het eigen Coliseum Alfonso Pérez. Al voor rust had het een 2-0 voorsprong te pakken, door treffers van Ángel en Eneko Bóveda. Een kleine tien minuten voor het eindsignaal zorgde Molina met de derde treffer van de avond voor het slotakkoord.