28.02.2018 22:36

Feyenoord en AZ spelen finale van de KNVB beker

Feyenoord gaat zich opmaken voor de finale van de TOTO KNVB beker. De Rotterdammers versloegen in de halve eindstrijd het zwak spelende Willem II. De Tilburgers troffen een oppermachtig Feyenoord dat met 3-0 zegevierde. In de finale treft Feyenoord het AZ Alkmaar van de veel scorende Wout Weghorst.


  • Finale TOTO KNVB Beker: AZ Alkmaar - Feyenoord
  • Datum: 22 april 2018
  • Stadion: De Kuip


Door de finaleplaats redt Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst voorlopig het vege lijf. De oefenmeester lag de laatste tijd flink onder vuur, maar verschafte zich woensdagavond weer wat ademruimte. Hoewel De Stadionclub een zeer matig seizoen speelt, is de finale een doekje voor het bloeden en kan het zelfs wederom een hoofdprijs pakken. Van Bronckhorst wint bij de eventuele bekerwinst zijn vierde prijs in drie seizoenen tijd, nadat hij eerder de TOTO KNVB beker won (2016), landskampioen werd (2017) en de Johan Cruijff Schaal won (2017).

Goal driehonderd
Al vroeg in de eerste helft kwam Feyenoord op voorsprong tegen Willem II. Ridgeciano Haps zette goed door op de linkerflank, zette voor en na een fraaie overstapje van Nicolai Jørgensen was het een koud kunstje voor Steven Berghuis om van dichtbij raak te schieten. Na de onderbreking kwam Feyenoord op 2-0, door een treffer van Robin van Persie, opnieuw op aangeven van Haps. Het was voor de ervaren spits zijn driehonderdste doelpunt in zijn carrière. Tonny Vilhena zorgde ruim vijf minuten voor het eindsignaal voor de 3-0. 

Feyenoord jaagt op Ajax
Als Feyenoord de TOTO KNVB beker in april op haar naam weet te schrijven, is het de dertiende keer dat de ploeg het bekertoernooi wint. Met de huidige twaalf zeges staan de Rotterdammer op de tweede plaats op de lijst met recordwinnaars. Alleen aartsrivaal Ajax mocht de beker vaker liften: achttien keer. Feyenoord's opponent AZ Alkmaar won de TOTO KNVB beker al viermaal.

  • 18 zeges AFC Ajax
  • 12 zeges Feyenoord
  • 9 zeges: PSV
  • 4 zeges: AZ Alkmaar, Quick

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner