02.03.2018 13:30

De kalender: cruciaal titelweekend in Europa

Met de rubriek 'De kalender' blikken we vooruit op de wedstrijden die gepland staan in het daaropvolgende weekend. In Portugal, Italië en Spanje moeten de koplopers een aanval van de achtervolgers zien te doorstaan.

Vrijdag 2 maart
21.30 FC Porto - Sporting CP
Een cruciale wedstrijd in de Portugese titelstrijd! FC Porto is koploper met vijf punten voorsprong op SL Benfica en Sporting CP. De bezoekers moeten dus winnen, maar het is nog maar de vraag of de topscorer aanwezig is. Bas Dost liep in de Europa League-wedstrijd tegen FK Astana een blessure op en het is voor de spits een race tegen de klok.

Door eerdere blessures moest Dost al vier wedstrijden missen. Zonder Dost werden dure nederlagen geleden. Tegen FC Porto in de halve finale van de beker werd verloren (1-0) en laagvlieger CD Estoril deelde een harde tik uit in de titelstrijd (2-0). De andere twee duels werden wel gewonnen.

Zaterdag 3 maart
18.00u Lazio Roma - Juventus
In een hele belangrijke speelronde in de Serie A moet Juventus eerst aantreden voor de wedstrijd tegen Lazio. Juventus moet winnen, aangezien de achterstand op koploper SSC Napoli is opgelopen naar vier punten, al heeft de Oude Dame wel een wedstrijd tegoed. En Juventus is gewaarschuwd: eerder dit seizoen won Lazio al van Juventus in Turijn.

In Rome heeft Juventus het doorgaans wel goed voor elkaar. De laatste keer dat Lazio in eigen huis won was in 2003. Bij een nieuwe zege boekt Juventus alweer de tiende zege op rij en blijft de regerend landskampioen in het spoor van Napoli.

18.30u RB Leipzig - Borussia Dortmund
Het is enorm dringen voor de positie van runner-up van Bayern München. De aanstaande kampioen Bayern krijgt het eerste Champions League-ticket, daaronder zijn er nog drie tickets te verdelen onder vijf kanshebbers. Borussia Dortmund bezit voor het weekend de felbegeerde tweede plaats, maar kan één nederlaag later zomaar zesde staan, de plaats die Leipzig nog bezit.

20.45 SSC Napoli - AS Roma
Achtervolger Juventus mag dan een fraaie winstreeks neerzetten (negen zeges), koploper Napoli is niet onder de indruk. De zegereeks van de Azurri beslaat zelfs al tien wedstrijden. Het huidige Napoli presteert al beter dan in het legendarische Maradona-seizoen werd gedaan.


Napoli hoopt op de eerste Scudetto sinds 1990.

Zondag 4 maart
16.15 FC Barcelona - Atlético Madrid
Barça leek onbezorgd op weg naar het kampioenschap, maar de spanning zit er opeens weer vol op. Atlético is in bloedvorm en won zes wedstrijden op rij, terwijl de koploper drie van de laatste vijf wedstrijd gelijk speelde. Zo is de voorsprong geslonken naar vijf punten. Jager Atlético Madrid ruikt bloed, zeker omdat FC Barcelona al eens eerder een voorsprong van vijf punten verspeelde.

17.00u Manchester City - Chelsea
Niets lijkt Manchester City nog van de titel te kunnen houden. De ploeg van manager Pep Guardiola heeft een voorsprong van minimaal zestien punten op de achtervolgers met nog negen wedstrijden te gaan. Daarin treft City van de top zes nog Chelsea, Tottenham Hotspur en Manchester United. Waar menig koploper dat soort topwedstrijden vreest, kan Manchester City daar met vertrouwen naar uitkijken. De ploeg verloor alleen van Liverpool, de rest van de toppers werd gewonnen. Daarmee presteert de ploeg verreweg het beste in onderlinge topwedstrijden.


Manchester City rekende midweeks af met Arsenal: 0-3

20.45 AC Milan - Inter Milan
De derby van Milaan tussen AC Milan en Inter is altijd een prachtig affiche, maar zeker door de belangen die op het spel staan. Milan is onder Genarro Gatusso bezig aan een indrukwekkende opmars en heeft aansluiting gevonden bij de bovenste ploegen. Bij winst wordt het verschil met Inter teruggebracht tot vier punten.

Inter moet bij een nederlaag meer omlaag kijken dan naar boven. De ploeg is in een strijd met Lazio Roma en AS Roma om de Champions League-tickets. De vijfde plaats geeft recht op Champions League-voorronden, de eerste vier plaatsen gaan rechtstreeks naar het prestigieuze toernooi.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner