01.03.2018 23:45

Barça gaf al eens voorsprong van vijf punten weg

FC Barcelona verspeelde donderdagavond zeer dure punten in de strijd om de Spaanse landstitel. Op het Canarische Eiland eindigde het duel met laagvlieger UD Las Palmas in een 1-1 gelijkspel. Daardoor heeft de ploeg van Ernesto Valverde een voorsprong van slechts vijf punten op Atlético Madrid. En zondag wacht het treffen in Camp Nou met de nummer twee.

Vijf speelrondes geleden was het gat met de naast belager nog elf punten, maar na zondag kan het gat zijn geslonken tot een schamele twee punten. De landstitel lijkt dan alles behalve een zekerheid voor de Catalanen, de ploeg die dit seizoen nog geen enkele wedstrijd verloor in de Primera División. In het verleden gaf FC Barcelona zelfs al eens een voorsprong van vijf punten uit handen, met nog twaalf speelrondes te gaan.

Geen Barça maar Real kampioen
In het seizoen 2006/2007 deelde FC Barcelona samen met FC Sevilla na 26 speelrondes de eerste plaats met vijftig punten. Real Madrid had destijds vijf punten minder, maar pakte aan het einde van het seizoen toch de landstitel onder leiding van de Italiaanse trainer Fabio Capello. Ondanks een beter doelsaldo van FC Barcelona, ging de titel naar Real Madrid, waar Ruud van Nistelrooy destijds de spits was, vanwege het onderlinge resultaat. In het Estadio Santiago Bernabéu won De Koninklijke met 2-0, terwijl het duel in Camp Nou in 3-3 eindigde.

Veerkrachtig Las Palmas
Lionel Messi bracht FC Barcelona donderdagavond nog wel op voorsprong, met een fantastische vrije trap. Het betekende alweer de vierde vrije trap van Messi die tegen de touwen kletste dit seizoen, meer dan elke andere speler uit de vijf grootste competities. Nabil Fékir en Neymar scoorden dit seizoen vier vrije tappen. Vlak na rust zorgde Jonathan Calleri via de penaltystip voor de eindstand: 1-1. Het was voor FC Barcelona overigens de eerste strafschop die het in 79 Primera División-duels incasseerde. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner