06.03.2018 10:25

Nieuwe mijlpaal voor Messi: 600e goal in carrière

Lionel Messi behoort al jarenlang tot de absolute wereldtop. De afgelopen jaren brak de ster van FC Barcelona al menig records en bereikte hij talloze mijlpalen. Ook dit weekend weer, toen hij zijn zeshonderdste goal in zijn carrière maakte in de met 1-0 gewonnen wedstrijd tegen Atlético Madrid.

Zo’n twintig meter van het doel legt Messi de bal neer. Atlético-doelman Jan Oblak positioneert zijn muur en geeft de opdracht zo hoog mogelijk te springen om te proberen de fabelachtige trap van Messi te blokkeren. Spits Diego Costa doet wat hij kan, maar dankzij het Argentijnse precisiewerk verdwijnt de bal tóch in het net. Het is doelpunt zeshonderd voor Messi in zijn carrière.

Hij scoorde al 61 maal voor Argentinië en zondag maakte hij zijn 539e doelpunt in Catalaanse dienst. Voor het bereiken van deze mijlpaal had hij 747 wedstrijden nodig. Het startsein van deze imposante doelpuntenreeks werd gegeven op 1 mei 2005. Messi kwam als invaller binnen de lijnen en scoorde zijn eerste treffer op aangeven van Ronaldinho.

Sindsdien lijkt De Vlo niet meer te stoppen. Van de zeshonderd goals scoorde de dertigjarige Argentijn er 372 in de competitie. 67 goals produceerde hij in de Copa Del Rey, de Spaanse beker. Ook in de Champions League schiet hij scherp, met 98 goals tot gevolg. Een nieuwe mijlpaal van honderd volgt.

Ook in de Spaanse Supercup (dertien goals), de UEFA Super Cup (drie) en op het WK voor clubteams (vijf) pikte hij doelpunten mee. In de eeuwige strijd met grootste concurrent Cristiano Ronaldo moet hij de Portugees op dit gebied voor zich dulden. Ronaldo scoorde in totaal 638 treffers, verdeeld over Real Madrid, Manchester United, Sporting CP en het nationale team van Portugal. Ronaldo is echter al wat langer bezig: hij maakte zijn eerste goal in oktober 2002 voor Sporting CP.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner