06.03.2018 22:15

Sublieme Ronaldo bereikt prestatie van Van Nistelrooy

In de competities hapert de productie van Cristiano Ronaldo, maar de Portugese aanvaller is in de Champions League flink op schot. Tegen Paris Saint-Germain scoorde de supervedette van Real Madrid de 0-1 in de return van de achtste finale, zijn veertiende treffer in negen achtereenvolgende wedstrijden in het miljardenbal.

Die gigantische reeks loopt al sinds de finale van het vorige seizoen, toen hij tweemaal scoorde tegen Juventus in het 1-4 gewonnen duel. De prestatie van scoren in negen achtereenvolgende Champions League-wedstrijden is uniek, Ronaldo is namelijk pas de tweede speler in de geschiedenis van de Champions League die deze unieke prestatie weet te bereiken. In het seizoen 2002/2003 scoorde Ruud van Nistelrooy liefst twaalf treffers.

De treffer van Ronaldo zorgde ervoor dat het geloof compleet verdween bij Paris Saint-Germain. Bij aanvang van de return moest de ploeg van Unai Emery een achterstand van 3-1 zien weg te werken uit de heenwedstrijd, maar was daar niet toe in staat. Via Edinson Cavani kwam de ploeg nog wel op gelijke hoogte, maar de gelijke stand duurde niet lang. Casemiro zorgde namelijk een kleine tien minuten voor tijd met de 1-2 voor de definitieve nekslag. De Koninklijke is met een plaatas in de kwartfinale hard op weg om het toernooi voor de vierde keer in vijf seizoenen te winnen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner