08.03.2018 08:30

Juventus breekt eindelijk met Engelse superioriteit

Door de knappe 1-2 zege van Juventus op Tottenham Hotspur bereikten de Italianen de kwartfinale van de Champions League. Het was overigens een verrassing dat de ploeg van Massimiliano Allegri won van de Spurs, want het won nog nooit sinds de oprichting van de Champions League (1992/1993) van een Engelse ploeg in de knock-outfase van een Europees toernooi.

Opvallend is dat Juventus de afgelopen acht seizoenen geen enkele keer tegen een Engelse club in de knockout-fase van de Champions League of Europa League speelde. De laatste keer was in het seizoen 2009/2010, toen Fulham FC in de achtste finale van de Europa League over twee duels te sterk was voor Juventus. De eerste keer dat de ploeg uit Turijn verloor van een Engelse ploeg in de knockout-fase was in 1998/1999 toen Manchester United in de halve finale van het miljardenbal aan het langste eind trok. De drie tussenliggende dubbele confrontaties met een club uit Engeland gingen ook allemaal verloren.

De vijf Engelse tegenstanders waardoor Juve een Europees toernooi verliet:

Achterstand omgebogen
Het leek er lange tijd niet op dat Juventus woensdagavond de volgende ronde zou bereiken. Nadat het een kleine maand geleden met 2-2 gelijkspeelde, kwamen de Engelsen vlak voor rust op voorsprong door Heung-min Son. In de tweede helft gaf de Oude Dame flink gas en in drie minuten stond Juventus virtueel in de kwartfinale door goals Gonzalo Higuaí­n en Paulo Dybala. Die virtuele plek werd omgezet tot een definitieve, omdat er niet meer gescoord werd.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner