15.03.2018 08:30

Prestaties Messi tegen Engelse teams zijn ongehoord

Lionel Messi speelt dolgraag tegen Engelse tegenstanders. De twee doelpunten van de FC Barcelona-speler in de return van de achtste finale van de Champions League, waardoor de club de laatste acht bereikte, bewijzen dat. 

Aanvankelijk leken Engelse teams Messi niet zo te liggen, want in de eerste tien wedstrijden tegen een ploeg uit de Premier League scoorde Messi geen enkele keer. Daarna trok de Argentijn alle registers open, want in de laatste twintig optredens tegen een Engelse ploeg was hij al achttien keer trefzeker. Er is daarmee geen ander land waartegen Messi het liefst speelt. Vooral Arsenal FC ligt de dribbelaar wel.

Messi's goals tegen Engelse ploegen

  • Arsenal FC: 9 doelpunten
  • Manchester City: 6 doelpunten
  • Chelsea FC: 3 doelpunten 
  • Manchester United: 2 doelpunten

Club van honderd
Door zijn twee doelpunten is Messi de tweede speler in de geschiedenis die honderd goals heeft gemaakt in de Champions League. Alleen zijn persoonlijke rivaal, Cristiano Ronaldo, flikte dit kunstje eerder. Voor dit seizoen stond Messi op 94 treffers in het miljardenbal, in het lopende seizoen maakte hij er zes. Zijn beste seizoen was in 2011/2012 toen hij in elf wedstrijden veertien Champions League-doelpunten maakte. 

> Bekijk de top tien topscorers van de Champions League <


 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner