16.03.2018 16:31

De kalender: degradatiekraker Seedorf en FA Cup

Met de rubriek 'De kalender' blikken we vooruit op de wedstrijden die gepland staan in het daaropvolgende weekend. Clarence Seedorf moet zijn eerste zege pakken met Deportivo La Coruña, Bas Dost gaat op jacht en de FA Cup gaat verder met de kwartfinales.

Zaterdag 17 maart
13.00u Deportivo La Coruña - UD Las Palmas
Clarence Seedorf moet zaterdagmiddag flink aan de bak. Met Deportivo La Coruña staat de oefenmeester nog in de degradatiezone, net als tegenstander Las Palmas. In eigen huis moet het zaterdag gaan gebeuren voor Seedorf en zijn ploeg, anders wordt lijfsbehoud een wel heel lastig verhaal. Er moet nog vijf punten worden goedgemaakt op Levante UD, de ploeg die net boven de streep staat.

Er zijn nog tien speelrondes te gaan in de Primera División, waardoor de tijd begint te dringen voor Deportivo La Coruña. Met wedstrijden tegen onder meer FC Barcelona, Atlético Madrid, Sevilla FC en Valencia CF heeft de club nog een lastig programma voor de boeg. De wedstrijd tegen Las Palmas is dé kans om punten te gaan pakken en zicht te houden op lijfsbehoud.

Wedstrijden van Deportivo La Coruña onder Seedorf:

  • 0 zeges
  • 2 remises
  • 4 nederlagen

13.15u & 20.45u kwartfinale FA Cup

Voor zowel Tottenham Hotspur als Manchester United is de FA Cup de laatste kans op een prijs. Beide ploegen werden in de achtste finales van de Champions League uitgeschakeld door respectievelijk Juventus en Sevilla. In de Premier League gaat Manchester City soeverein op het kampioenschap af, terwijl de League Cup ook al door Manchester City werd gewonnen. Het is met de FA Cup alles of niets voor beide ploegen.

16.00u Huddersfield Town - Crystal Palace
Het lijkt op het eerste oog niet het meest aansprekende affiche van het weekend, maar de belangen zijn enorm. De Engelse Premier League loopt tegen het einde aan en de degradatiezorgen worden voor sommige ploegen met de week groter. Waar het aan kop van de ranglijst wel beslist lijkt, kan het in de staart nog alle kanten op.


Klik hier of op de afbeelding om naar de volledige stand te gaan.

Zondag 18 maart
14.30u & 17.30u kwartfinale FA Cup

Gaat het sprookje van Wigan Athletic verder? De ploeg uit de League One schakelde in de achtste finale Manchester City uit, dankzij een doelpunt van cultheld Will Grigg. De spits maakte al zijn zevende doelpunt van het toernooi is daarmee topscorer van de FA Cup.

21.00u Olympique Marseille - Olympique Lyon
De strijd tussen de twee grote Olympique's zal plaatsvinden in het zuiden van Frankrijk. Voor de ploeg van Kenny Tete en Memphis Depay is de wedstrijd het laatste uitzicht op de Champions League-tickets. Na de midweekse uitschakeling in de Europa League is er een route naar het miljardenbal minder. Olympique Lyon moet derde worden om de voorrondes van de Champions League te bereiken, maar op die positie staat nu die andere Olympique, die uit Marseille.

Het verschil op de ranglijst is vier punten, dus de vraag is of de strijd om de Champions League wordt beslist of weer ontzettend spannend gaat worden. Olympique Marseille heeft de beste papieren, gezien Lyon maar twee van de laatste tien wedstrijden bij Marseille wist te winnen. De wedstrijd in Lyon eerder dit seizoen werd wel gewonnen door de thuisploeg (2-0).

21.15u Sporting CP - Rio Ave
Bas Dost mag zondagavond weer op jacht naar zijn doelpunten. De spits is hersteld van een hamstringblessure en kon midweeks weer spelen in de Europa League. Toen kreeg hij in de laatste minuut de kans om de wedstrijd tegen Viktoria Plzeň te beslissen vanaf de stip, maar hij miste. In verlenging werd die misser niet fataal, want het beslissende uitdoelpunt werd toch gemaakt (2-1 nederlaag).

In de Primeira Liga staat Sporting nog vijf punten achter koploper FC Porto en Dost heeft persoonlijk ook nog een achterstand voor de topscorerstitel. Jonas van SL Benfica maakte er al 31, de teller van Dost staat op 22. Sporting en Dost hebben nog acht wedstrijden om de achterstanden in te halen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner