16.03.2018 12:47

CL-loting: Engels onderonsje en herhaling finale

De loting voor de kwartfinales van de Champions League kwam vrijdagmiddag uit de kokers gerold. Het beloven mooie wedstrijden te worden, met onder meer een Engelse onderonsje en de herhaling van de Champions League-finale.

FC Barcelona - AS Roma
In het seizoen 2015/2016 kwamen FC Barcelona en AS Roma elkaar voor het laatst tegen. In de groepsfase van de Champions League werd het in Camp Nou liefst 6-1 voor de Catalanen, in Rome bleef het 1-1. Alessandro Florenzi maakte toen deze absolute wereldgoal:

Sevilla FC - Bayern München
Na de stunt tegen Manchester United krijgt Sevilla opnieuw een grootmacht voor de kiezen. Bij de hoop op een nieuwe stunt kunnen de Spanjaarden niet teren op veel ervaring in deze fase van de Champions League, gezien Sevilla voor het eerst in zestig jaar de kwartfinales bereikte. Bayern München daarentegen bereikte de laatste vier seizoenen minimaal de halve finales.

Juventus - Real Madrid
Vorig seizoen werd Real Madrid de eerste club die tweemaal op rij de Champions League wist te winnen. Dat kreeg de ploeg van trainer Zinédine Zidane voor elkaar na de winst op Juventus in de finale (1-4). Dit seizoen komen de grootmachten elkaar al eerder in het toernooi tegen.

Liverpool FC - Manchester City
Er kwamen Engelse vijf ploegen in de achtste finales van de Champions League, maar daarvan zijn er nog maar twee over. Liverpool en Manchester City hadden aan één wedstrijd genoeg om het verschil te maken. De 0-5 zege van Liverpool op FC Porto en de 0-4 zege van Manchester City bij FC Basel kwamen in de return niet meer in gevaar.

Manchester City gaat ongenaakbaar aan kop in de Engelse Premier League en verloor dit seizoen maar één competitiewedstrijd: op bezoek bij Liverpool. De ploeg van manager Jürgen Klopp wist op Anfield met 4-3 te winnen, al werd de wedstrijd in Manchester een 5-0 zege voor de thuisploeg.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner