18.03.2018 20:53

Crisis FC Twente bereikt historisch dieptepunt

De trainerswissel René Hake naar Gertjan Verbeek heeft FC Twente geen goed gedaan. Met Verbeek aan het roer zijn de Tukkers afgezakt naar de laatste plaats op de ranglijst en werd er een negatief clubrecord gepakt.

Zaterdagavond speelde FC Twente in eigen huis met 2-2 gelijk tegen Willem II. De ploeg snakt naar een zege, maar de remise betekende al de twaalfde opeenvolgende wedstrijd zonder overwinning. Met zes gelijke spelen en zes nederlagen werd de langste serie zonder zege in de clubgeschiedenis geboekt.

Op 12 december 2017 werd er op bezoek bij NAC Breda met 1-2 gewonnen. Vervolgens wisten Vitesse, SBV Excelsior, Roda JC, PSV, sc Heerenveen, Ajax, Sparta Rotterdam, FC Utrecht, FC Groningen, Heracles Almelo en Willem II de ploeg van Verbeek van de driepunter te houden.

Tussentijdse trainerswissels: alleen Advocaat verbetert

Oud record uit de boeken gespeeld
In het seizoen 1966/1967 wist FC Twente elf wedstrijden op rij niet te winnen. Ook toen begon de serie na een overwinning op NAC, waarna pas in het nieuwe jaar een zege werd geboekt. Trainer Kees Rijvers kreeg de ploeg wel weer op de rit en eindigde als dertiende op de ranglijst. Het huidige FC Twente onder Verbeek wacht nog op de eerste zege in 2018.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner