18.03.2018 23:30

VIDEO: Memphis slacht wederom Ligue 1-gigant

Memphis Depay heeft Olympique Lyon een fantastische zege bezorgd in de Ligue 1. Met een treffer in de slotfase van het duel tegen Olympique Marseille was de voormalig speler van PSV dé grote man. Memphis maakte de 3-2.

Het duel tussen de Olympique's in Frankrijk is normaal gesproken al een zeer beladen wedstrijd, maar door de posities op de ranglijst lag er een extra lading op. Vijf punten was namelijk het verschil tussen beide ploegen, in het voordeel van Olympique Marseille. Bij winst kon in het eigen Vélodrome kon het de genadeslag uitdelen aan de rivaal, maar dat liet de ploeg na, ondanks de opgeningstreffer van Rolando.

Adil Rami deed namens Olympique Lyon voor rust wat terug door in eigen doel te schieten, waarna Houssem Aouar de ploeg naar een 1-2 voorsprong schoot. Toen Kostas Mitroglou vijf minuten voor tijd de 2-2 binnenwerkte, leek het duel af te stevenen op een gelijkspel. Tot het moment vlak voor het eindsignaal met de Oranje-international. Na uitstekend doorzetten knikte Memphis, die pas in de 64e minuut binnen de lijnen kwam, in de negentigste minuut op uitgekiende wijze de winnende treffer tegen de touwen.

  • Ligue 1-wedstrijden Memphis in 17/18: 28 duels
  • Ligue 1-doelpunten Memphis in 17/18: 10 goals

Het was niet de eerste keer dat Memphis de winnende maakte in een topduel in de Ligue 1. Begin dit jaar ramde hij namelijk op fenomenale wijze de 2-1 in de kruising in het thuisduel met Paris Saint-Germain. Dat duel had flink veel gelijkenissen met het treffen van zondagavond tegen Olympique Marseille, want ook destijds werd hij in het veld gebracht om het verschil te maken.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner