19.03.2018 11:56

Weergaloze Icardi scoort honderdste voor Inter

Mauro Icardi heeft de grens van honderd doelpunten voor Inter doorbroken. In het met 0-5 gewonnen duel met Sampdoria scoorde de Argentijn vier keer. Hij is met zijn 25 jaar de op vijf na jongste speler in de Serie A ooit die de grens van honderd goals bereikt.

Icardi moet onder andere Guiseppe Meazza voor zich dulden, die op zijn 23e zijn honderdste treffer maakte. Dat deed de Italiaan in de jaren dertig in dienst van datzelfde Inter. Meazza werd drie keer topscorer van de Italiaanse competitie, waaronder de eerste keer op zijn achttiende. Meazza is nog altijd de jongste speler ooit die honderd goals maakte. Hij groeide dermate uit tot clubicoon, dat het stadion van Inter naar hem werd vernoemd. Ook Silvio Pioli, Giampiero Boniperti, Felice Borel en Altafini sloten zich eerder aan bij de club van honderd. Icardi is wel de eerste niet-Italiaanse speler die de mijlpaal bereikt.

Capocannoniere
Icardi speelt sinds het seizoen 2013/2014 voor Inter. In zijn eerste seizoen was zijn bijdrage nog bescheiden, maar daarna ging hij los. Zo werd hij in het seizoen 2014/2015 gedeeld topscorer van de Serie A met Luca Toni. Destijds maakte hij 22 goals. Ook dit seizoen is hij nog volop in strijd om de Capocannoniere, zoals de topscorerstitel in Italië wordt genoemd. Alleen Ciro Immobile (24 goals) van Lazio Roma scoorde vaker. Icardi volgt met 22 goals.

De spits scoorde van zijn honderd goals voor Nerazzurri 93 keer in de competitie en één keer in de beker. De andere zes goals produceerde hij in Europese duels. Voor het bereiken van de mijlpaal had de Argentijn 172 wedstrijden in dienst voor de blauwzwarten nodig.

Hattrick
Tegen zijn oude club Sampdoria scoorde hij vier keer. Met drie goals in de eerste helft maakte hij zijn zesde hattrick in de Serie A ooit. Ondanks zijn goede vorm heeft Jorge Sampaoli in het Argentijnse elftal onder andere de voorkeur gegeven aan Juventus-spits Gonzalo Higuain. Higuain scoorde dit seizoen vijftien keer in de Italiaanse competitie.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner