20.03.2018 15:09

De mooiste wedstrijden van het interlandweekend

De grote nationale competities liggen stil door het interlandvoetbal, waar doorgaans veel liefhebbers van balen. Toch staan er nog genoeg mooie wedstrijden op het programma tussen de nationale ploegen.

Vrijdag 23 maart
20.45u Nederland - Engeland
Sinds de eeuwwisseling speelden Nederland en Engeland zeven interlands. Het Nederland elftal verloor daarin nog nooit van de Engelsen.

20.45u Duitsland - Spanje
De laatste twee wereldkampioenen ontmoeten elkaar in Düsseldorf voor een vriendschappelijke wedstrijd. De laatste twee officiële ontmoetingen vonden plaats in 2008 (EK-finale) en 2010 (halve finale WK). Beide keren won Spanje de strijd en ook het toernooi.

20.45u Italië - Argentinië
Een WK-waardig affiche, ware het niet dat de Italianen er niet bij zullen zijn in Rusland. Argentinië is dat wel, met mogelijk Ajacied Nico Tagliafico in de WK-selectie. Volgens alle verwachtingen zal de linksback zich vanaf de aftrap mogen bewijzen tegen Italië.

21.00u Frankrijk - Colombia
Het laatste affiche van de zeer fraaie vrijdagavond. De ene na de andere WK-ganger wil een serieuze krachtmeting om te zien waar het staat. Frankrijk en Colombia gaan beide naar het WK, waar vooral Frankrijk hele hoge ogen wil gooien. De selectie van de Fransen is ook in de breedte indrukwekkend.

Zaterdag 24 maart
01.30u Peru - Kroatië
Peru bleef in de kwalificatie van Zuid-Amerika zeer verrassend Chili voor in de groep. Het doelsaldo van Peru was beter dan dat van de regerend winnaar van de Copa América, waardoor er play-offs gespeeld mochten worden. Nieuw-Zeeland was daarin geen partij, waardoor Peru voor het eerst in 26 jaar naar het WK mag. Kroatië gaat ook naar Rusland en vormt een fraaie test.

03.00u Mexico - IJsland
Beide landen zijn er deze zomer bij op het WK. Mexico zit in groep F met Duitsland, Zweden en Zuid-Korea. IJsland is in groep D geloot met Argentinië, Nigeria en Kroatië.

Maandag 26 maart
19.30u Portugal - Nederland
Portugal bereidt zich met een bijzondere status voor op het WK. De ploeg verraste in de zomer van 2016 en won het EK, terwijl ook de Confederations Cup in 2017 vervolgens werd gewonnen. Het Nederlands elftal is een sparringspartner ter voorbereiding op Rusland.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner