28.03.2018 08:45

Brazilië laat Duitsland weer voelen wat verliezen is

Voor het eerst sinds het verlies in de halve finale op het Europees Kampioenschap in en tegen Frankrijk (0-2) heeft Duitsland weer eens verloren. De regerend Wereldkampioen werd dinsdagavond in het Olympiastadion in Berlijn van scoren afgehouden: 0-1.

Daarmee beëindigen de Brazilianen een ongelooflijk fraaie en ongeslagen reeks van de ploeg van Joachim Löw. Het Zuid-Amerikaanse land slaagde er als eerste ploeg in om de Duitsers een nederlaag toe te brengen in 22 wedstrijden. Het was de op één na langste ongeslagen reeks ooit van het land: tussen 1978 en 1980 hield Duitsland het 23 wedstrijden vol. Tijdens de recente 22 interlands stapte ons buurland zesmaal met een gelijkspel van het veld, terwijl de overige zestien wedstrijden werden gewonnen. De grootste overwinning tijdens de ongeslagen serie boekten de oosterburen tegen San Marino: in Serravalle werd het 0-8.

De fraaie ongeslagen reeks van Duitsland:

  • Duels: 22 wedstrijden
  • Winst: 16 wedstrijden
  • Gelijk: 6 wedstrijden
  • Doelsaldo: +49 (62-13)

Revanche voor 2014
In Berlijn had Duitsland het erg lastig met de ploeg van Tite, die het zonder de geblesseerde Neymar moest doen. De aanval werd daarom gevormd door Coutinho, Willian en Gabriel Jesus. Laatstgenoemde werd de matchwinner, door van dichtbij raak te koppen. De Duitse doelman Kevin Trapp leek de inzet van de spits van Manchester City te pareren, maar de bal was de lijn gepasseerd. Met de zege revancheerde Brazilië zich voor ongelooflijke slachtpartij die het tegen Duitsland opliep op het WK 2014 in eigen land. In Belo Horizonte werd het destijds liefst 1-7 voor de Duitsers in de halve finale van het mondiale landentoernooi. 

Klik hier of op de afbeelding om dat WK-duel te herbeleven.

Klik hier of op de afbeelding om dat WK-duel te herbeleven.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner