29.03.2018 14:15

Groningen worstelt het vaakst met het houtwerk

FC Groningen draait vooralsnog een erg matig seizoen. De ploeg van Ernest Faber staat op een teleurstellende dertien plaats, acht punten boven de degradatiezone. Echter, met iets meer precisie had het hoger op de ranglijst gestaan.

De Trots van het Noorden trof in het huidige Eredivisie-seizoen namelijk het vaakst van alle ploegen de lat of de paal, volgens de berekeningen van Opta. Van alle keren dat FC Groningen een doelpoging ondernam, werd 22 keer het houtwerk getoucheerd. Daarmee blijft de ploeg Ajax en AZ nipt voor, zij raakten respectievelijk twintig en negentien keer de lat of paal. Onderaan de lijst staan Roda JC en Willem II. De ploeg uit Kerkrade trof driemaal het houtwerk, de Tilburgers overkwam dat zes keer.

Het is overigens opvallend dat FC Groningen zo vaak de laat of paal raakte, daar het in totaal slechts 339 keer een schot loste. Met dat aantal moet het slechts vijf ploegen onder zich dulden, qua doelpogingen. Alleen Sparta, VVV-Venlo, Willem II, Excelsior en Roda JC schoten minder vaak. In 6,49% van de FC Groningen-schoten werd werd de lat of paal geraakt, terwijl bij Ajax en AZ dat in respectievelijk 3,16% en 3,70% van de gevallen was.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner