31.03.2018 22:09

De favoriete tegenstanders van jubilerende Messi

Lionel Messi speelt tegen Sevilla de 750ste wedstrijd in zijn carrière. Die mijlpaal bereikte hij in het shirt van FC Barcelona (627 wedstrijden) en Argentinië (123 interlands). Dit zijn de favoriete tegenstanders van Messi.

1. Sevilla FC - 30 doelpunten
Er is geen enkele ploeg tegen wie Messi zoveel doelpunten maakte als Sevilla. De verschillende doelmannen van Sevilla moesten in 32 wedstrijden liefst 30 keer de bal uit het net halen. In zijn jubileumwedstrijd redde Messi zijn ploeg door vlak voor tijd de gelijkmaker binnen te schieten.

2. Atlético Madrid - 28 doelpunten
In de Primera División, Champions League, Copa del Rey en Supercopa speelde Messi met Barça tegen Atlético Madrid. In de 36 wedstrijden maakte hij 28 doelpunten. De Madrilenen zijn een van de favoriete tegenstanders van Messi, maar die ploeg weet hem ook als geen ander uit de tent te lokken. Messi pakte tien gele kaarten tegen Atléti, meer dan tegen elke andere club.

3. Real Madrid - 25 doelpunten
De grote rivaal staat hoog op de doelpuntenlijst van Messi, maar de Argentijn speelde ook de meeste wedstrijden tegen Real Madrid. Messi speelde in 2015 zijn eerste van 37 Clásico's, waarin hij 25 doelpunten maakte. Daarbij zaten twee memorabele hattricks. In 2007 was hij verantwoordelijk voor de volledige Catalaanse doelpuntenproductie (3-3) en in 2014 schoot hij in Bernabéu zijn ploeg naar de overwinning (3-4).

4. Valencia CF - 24 doelpunten
De meeste hattricks van het rijtje werden gemaakt tegen Valencia: drie keer drie doelpunten en een keer zelfs vier doelpunten in één wedstrijd. Die wedstrijden haalden het gemiddelde flink omhoog, want hij maakte in 29 wedstrijden 24 doelpunten.

5. Athletic Bilbao - 24 doelpunten
Een van zijn mooiste doelpunten maakte Messi tegen Athletic Bilbao. In de finale van de Copa del Rey in 2015 soleerde hij zich een weg naar het doel en schoot Messi raak. Het was een van de 24 doelpunten die hij in 33 wedstrijden tegen Athletic de Bilbao maakte.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner