02.04.2018 11:00

Dani Alves pakt 36e prijs in carrière

Dani Alves in je selectie hebben is een garantie op prijzen. De 34-jarige rechtsback van Paris Saint-Germain mocht de winst van de Franse beker op zijn imposante palmares bijschrijven. Hij is de eerste speler in de voetbalgeschiedenis die zo veel prijzen pakt.

Alves was met name in zijn tijd bij FC Barcelona gelukkig. In acht seizoenen werd hij onder andere zes keer kampioen en won hij vier keer de beker. Ook ontving hij drie keer de Champions League-bokaal. Voordat hij naar Barcelona ging, kwam hij uit voor Sevilla FC. Daar mocht hij onder andere twee UEFA Cup-overwinningen bijschrijven.

Prijzen Dani Alves namens FC Barcelona:

  • Zes keer kampioen Primera División
  • Vier keer Copa del Rey
  • Vier keer Supercopa
  • Drie keer Champions League
  • Drie keer UEFA Super Cup
  • Drie keer WK clubteams

Na zijn succesvolle periode in Spanje trok de Braziliaan voor één seizoen naar Juventus. Daar pakte hij de dubbel: de landstitel en de beker. Om nog meer prijzen te kunnen winnen, transfereerde hij deze zomer naar Paris Saint-Germain. Daar won hij zondagavond de Trophée des Champions, de Franse beker. AS Monaco werd met 1-4 verslagen. Het is een kwestie van tijd tot ook het kampioenschap zich daarbij voegt, want de ploeg uit Parijs staat met nog zeven wedstrijden te spelen zeventien punten voor op AS Monaco.

Eén prijs ontbreekt
Met de Braziliaanse nationale ploeg won hij drie prijzen. In 2009 en 2013 won Brazilië, met Alves in de gelederen, de Confederations Cup en in 2007 de Copa América. Overal waar Alves speelde, pakte hij prijzen. Er is nog maar één bokaal die ontbreekt op zijn lijst, waar hij aankomende zomer verandering in hoopt te brengen. Als hij met Brazilië wereldkampioen wordt in Rusland, heeft hij alles gewonnen wat er in zijn lange carrière te winnen viel.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner