03.04.2018 13:45

Ben Yedder en Ronaldo met hoogst doelpuntenaandeel

Wissam Ben Yedder en Cristiano Ronaldo zijn dit seizoen flink op schot in de Champions League. Beide spelers van respectievelijk Sevilla FC en Real Madrid kunnen hun waarde dinsdagavond in de kwartfinale wederom tonen als ze spelen tegen Bayern München en Juventus.

Van alle spelers die zes keer of meer scoorden in het miljardenbal hebben deze twee spelers namelijk het grootste doelpuntenaandeel bij hun clubs. Zowel Ronaldo (de absolute topscorer dit seizoen in de Champions League) als Ben Yedder zijn namelijk voor meer dan vijfig procent verantwoordelijk voor alle treffers. Daarmee zijn zij de enige die meer dan de helft van alle teamdoelpunten voor hun rekening nemen. De Koninklijke maakte dit seizoen in de Champions League 22 treffers, waarvan twaalf op naam staan van de Portugees (55% aandeel). Ben Yedder is nog belangrijker voor zijn ploeg, de aanvaller maakte acht van de veertien doelpunten (57%).

Top vijf spelers met grootste aandeel in Champions League-treffers (17/18)

  1. Ben Yedder (Sevilla) - 57%
  2. Ronaldo (Real Madrid) - 55%
  3. Messi (Barcelona) - 46%
  4. Kane (Tottenham) - 39%
  5. Cavani (Paris Saint-Germain) - 26%

Vooral in het geval van Ronaldo zal er aanvallend weer veel te verwachten zijn. Waar hij in het Europese toernooi al het hele seizoen een geweldig niveau haalt, is de supervedette sinds de jaarwisseling ook ontketend op in de Primera División. In de Spaanse competitie maakte hij liefst achttien doelpunten in de laatste negen wedstrijden. Ook in de Champions League is veruit hij de gevaarlijkste aanvaller, want geen enkele speler uit die competitie neemt het doel van de tegenstander zo vaak onder vuur als Ronaldo. 

Spelers met de meeste schoten in de Champions League (17/18)

  1. Ronaldo: 59 schoten
  2. Lewandowski: 35 schoten
  3. Kane: 32 schoten
  4. Messi: 32 schoten
  5. Salah: 31 schoten


Klik hier of op de afbeelding om de gigantische mijlpaal die Iker Casillas maandag bereikte te bekijken.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner