04.04.2018 16:00

Ajax betaalt veruit meeste geld aan zaakwaarnemers

Van alle clubs uit Nederland spendeerde Ajax veruit het meeste geld aan spelersmakelaars. De Amsterdammers betaalden de zaakwaarnemers liefst tien miljoen euro voor makelaarscommissies. Dat is meer dan vier keer het bedrag wat PSV afgelopen uitgaf.

In totaal gaven de ploegen uit de Eredivisie en de Jupiler League ruim achttien miljoen euro uit aan spelersmakelaars in het seizoen 2016/2017, terwijl dit het seizoen ervoor nog vijftien miljoen euro was. Dat maakte de KNVB bekend via enkele berekeningen. Clubs betalen makelaarscommissies, wat betekent dat een percentage van de transfersom of van de salarissen van spelers naar de zaakwaarnemers moet worden overgemaakt. Achter Ajax volgen PSV en Feyenoord met de hoogste uitgaven, terwijl FC Dordrecht met slechts negenduizend euro het minst geld uitgaf aan belangenbehartigers:

Klik op de afbeelding om te vergroten:

Klik op de afbeelding om te vergroten:

Recordaantal zaakwaarnemers
In deze bedragen zijn alleen provisies opgenomen. Zaken als aandelen in transfersommen en andere advieswerkzaamheden zijn buiten beschouwing gelaten in deze berekeningen. Opvallend is dat er recordaantal zaakwaarnemers in Nederland rondlopen: in totaal zijn dat er 277. Dat zijn bijna net zoveel spelersmakelaars als in Duitsland.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner