04.04.2018 15:15

Arias en Tsimikas Speler en Talent van de maand

Santiago Arias is door de Eredivisie uitgeroepen tot Speler van de Maand maart. De rechtsback van PSV bleef concurrenten Fran Sol van Willem II (tweede) en Bram Castro (derde) van Heracles Almelo voor. 

De Eredivisie kiest elke maand de beste speler op basis van de statistieken die het krijgt van Opta. Daaruit blijkt dat Arias een uitstekende prestatie heeft geleverd bij de Eindhovense club in de competitie. Arias speelde in maart vier competitiewedstrijden met PSV en wist er daar drie van te winnen. Eenmaal ging de ploeg onderuit, dat was tijdens de 5-0 oorwassing in Tilburg bij Willem II. In dat duel werd Arias een half uur voor het eindsignaal bij een 2-0 achterstand naar de kant gehaald door trainer Phillip Cocu.

Duels Arias met PSV in maart:

  • PSV - FC Utrecht 3-0
  • Willem II - PSV 5-0
  • PSV - VVV-Venlo 3-0
  • PSV - NAC Breda 5-1

De minutenvreter van PSV (alleen Jeroen Zoet, Nicolas Isimat-Mirin en Jorrit Hendrix stonden dit Eredivisie-seizoen langer op het veld), gaf in de maart drie assists. Daarnaast creëerde hij liefst dertien kansen en haalde hij een passnauwkeurigheid van 82%. Op basis van deze statistieken besloot de Eredivisie Arias te kiezen tot beste speler.

Tsimikas talent
De Griek Kostas Tsimikas is door de Eredivisie gekozen tot Talent van de Maand maart. De linksback verloor met Willem II tijdens de vier wedstrijden alleen van sc Heerenveen (2-0). Eenmaal werd er gelijkgespeeld en tweemaal gewonnen. Vooral de eclatante zege op PSV (5-0) was ontzettend fraai. Tijdens dat treffen kwam hij niet op het scorebord. Dat lukte hem wel tijdens de zege op FC Utrecht (3-2) en tijdens het gelijkspel tegen FC Twente (2-2). Bovendien was hij in dat laatste duel aangever bij het doelpunt van Fran Sol. 

De huurling van Olympiakos bleef de talenten Justin Kluivert (Ajax) en Ritsu Doan (FC Groningen) net voor. De Eredivisie koos voor Tsimikas als Talent van de Maand door zijn dertien succesvolle voorzetten, zijn 21 persoonlijke duels die hij won, de zeven succesvolle dribbels en de 35 balveroveringen in 314 speelminuten. 

Duels Tsimikas met Willem II in maart:

  • Heerenveen - Willem II 2-0
  • Willem II - PSV 5-0
  • FC Twente - Willem II 2-2
  • Willem II - FC Utrecht 3-2

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner