04.04.2018 22:38

Liverpool zet jarenlange Europese thuisreeks voort

Liverpool FC heeft woensdagavond voor een flinke verrassing gezorgd in de heenwedstrijd in de kwartfinale van de Champions League. De ploeg van Jürgen Klopp vernederde het gigantische sterrenelftal van Pep Guardiola met flinke cijfers: 3-0.

Door de ongelooflijke overwinning houden The Reds een zeer knappe reeks in stand. Op Anfield is Liverpool namelijk al jaren ongeslagen in Europees verband. De laatste nederlaag dateert namelijk uit 2014, toen Real Madrid de thuisploeg met 3-0 de baas was, door treffers van Karim Benzema (twee) en de all-time topscorer van de Champions League Cristiano Ronaldo.

Fraaie thuisreeks van Liverpool in Europees verband:

• Duels: 14 wedstrijden
  • Winst: 10 wedstrijden
  • Gelijk: 5 wedstrijden
  • Verlies: 0 wedstrijden

Bij Liverpool stond Virgil van Dijk in de basis, terwijl Georginio Wijnaldum na ruim vijftig minuten vanaf de bank kwam. De twee Nederlanders zagen hun ploeg wervelen in de eerste helft, want in een tijdsbestek van negentien minuten scoorde Liverpool driemaal. Eerst was het Mohamed Salah, waarna ook Alex Oxlade-Chamberlain en Sadio Mané op het scorebord kwamen.

Tien jaar geleden
In de tweede helft stond Liverpool met de rug tegen de muur, maar Manchester City kon deze niet slechten. Daardoor gaan The Reds met een ongekend voordeel richting de return. Als het over twee wedstrijden stand weet te houden, staat Liverpool voor de eerste keer in tien jaar in de halve finale van de Champions League.