06.04.2018 10:00

De 5: geweldig ontwikkelde huurspelers in Eredivisie

Elke vrijdagochtend om 10.00 uur presenteren wij de rubriek 'De 5'. Je kunt opvallende feiten verwachten, mooie stadions, lastige tegenstanders en/of lachwekkende momenten. Met het naderende seizoensslot kijken we naar vijf huurspelers in de Eredivisie die een stormachtige ontwikkeling hebben meegemaakt bij hun huurclub.

1: Mason Mount - Vitesse Arnhem
Hoewel Vitesse de laatste paar wedstrijden zeer wisselvallig speelt, is Mason Mount ongeveer nog het enige lichtpuntje in Arnhem. De huurling van Chelsea FC is aan de bal een lust voor het oog. Zijn persoonlijke hoogtepunt dit seizoen was in het thuisduel met PSV, toen de Engelsman een bal in de diepte kreeg aangespeeld. Met een fraaie en subtiele voetbeweging werkte hij de bal over de verbouwereerde Jeroen Zoet. In totaal speelde de negentienjarige Mount 24 Eredivisie-wedstrijden, waarin hij zevenmaal tot scoren kwam en drie assists afleverde. Ook Vitesse-speler Matt Miazga is bezig aan een uitstekend seizoen in Arnhem.

2: Ritsu Doan - FC Groningen
De Japanse middenvelder bracht een hoop teweeg in Groningen, toen hij begin dit seizoen werd gehuurd van Gamba Osaka. FC Groningen begreep al snel dat het benoemen van de naam Ritsu Doan van enorme invloed had op de online engagement. Na een ietwat stroeve start is hij inmiddels ontpopt tot één van de smaakmakers bij de Trots van het Noorden. Voor aanstaande 1 mei moet FC Groningen beslissen of het doorgaat met Doan, die een flink prijskaartje om zijn nek heeft hangen. Naar verluidt zijn de kosten ongeveer twee miljoen euro. Als de club dat besluit over te maken naar Japan, wacht er een driejarig contract voor Doan. Gezien de internationale belangstelling en de ontwikkeling van de creatieveling lijkt het aankoopbedrag een prima financiële investering, naast het feit dat hij een gigantische publiekslieveling kan worden. 

3: Thierry Ambrose - NAC Breda
Op deze plek hadden net zo goed Angeliño, Thierry Ambrose, Umar Sadiq en/of Pablo Mari kunnen staan. Het toont aan dat NAC Breda dit seizoen enorm slagvaardig is geweest op het gebied van huurtransfers, want elke speler heeft zijn absolute meerwaarde gehad voor de ploeg. Ambrose werd voorafgaand aan dit seizoen geschat tot een van de grootste talenten van de Eredivisie en heeft die belofte ook meer dan waargemaakt. De Franse huurling van Manchester City miste dit seizoen nog maar één wedstrijd en maakte al tien doelpunten namens de Bredase club. 

4: Lennart Thy - VVV-Venlo
Door zijn liefdadige actie als stamceldonor kon Lennart Thy het leven redden van een patiënt die acute leukemie had. De huurling van Werder Bremen verwierf er wereldwijd enorme bekendheid door, maar dat is niet de reden waarom hij in deze lijst is opgenomen. Thy is namelijk één van de revelaties dit seizoen bij het uitstekend presterende VVV-Venlo. De kampioen van de Jupiler League speelde zich al relatief vroeg zo goed als veilig, waardoor het op haar gemak het seizoen kan uitspelen. Thy hoefde slechts één wedstrijd te laten schieten, tegen PSV toen hij vanwege een stamceltransplantatie ontbrak. Voor de rest was de Duitser aanwezig bij alle overige 28 Eredivisie-wedstrijden. Daarin maakte hij zeven treffers, waarmee hij achter Clint Leemans clubtopscorer is.

5: Deyovaisio Zeefuik - FC Groningen
Hoewel de rechtsback nog maar sinds afgelopen januari op huurbasis speelt bij FC Groningen is hij daar in korte tijd uitgegroeid tot een absolute publiekslieveling. De twintigjarige kuitenbijter werd begin dit seizoen nog verguisd in Amsterdam, toen hij meermaals ongelukkige wedstrijden speelde namens Ajax. De club besloot hem daarom tijdelijk van de hand te doen en daar zal men in Groningen niet rouwig om zijn. Zeefuik kreeg direct een basisplaats en is een vaste waarde geworden bij de Trots van het Noorden. Juist tegen Ajax speelde hij een ontzettend sterke wedstrijd, toen hij vriend Justin Kluivert grotendeels in zijn zak had. Voor Zeefuik was het daarom jammer dat Kluivert toch scoorde en Ajax zeer onverdiend met de zege (1-2) van het veld stapte.

De laatste 5:
Verwachte promovendi naar topcompetities
Laatste debuten van voorgangers Koeman
Jongste Eredivisie-debutanten dit seizoen
De wereldwijde voetbalclubs van Red Bull
Meest succesvolle landen in de Premier League

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner