06.04.2018 15:36

De kalender: beslissingen in kampioensstrijd

Dit weekend gaan de beslissingen vallen in meerdere competities. In de Jupiler League en Eredivisie staan cruciale toppers op het programma, terwijl Bayern München en Manchester City ook echt de kampioenswedstrijd spelen.

Vrijdag 6 april
Jong Ajax - NEC Nijmegen 20.00u
Aanhaken of afhaken in de Jupiler League. Jong Ajax en NEC staan één punt achter koploper Fortuna Sittard en kunnen in de kampioensstrijd een misstap niet veroorloven.

Nederland - Noord-Ierland 20.00u
De Oranje Leeuwinnen gaan op jacht naar WK-kwalificatie voor het toernooi in Frankrijk. Nederland staat er goed voor en is na drie wedstrijden koploper van de groep.

Zaterdag 7 april
Everton - Liverpool 13.30u
De Merseyside-derby blijft altijd een wedstrijd op zich, ook al zijn de belangen van deze editie gering door de veilige posities op de ranglijst.

Augsburg - Bayern München 15.30u
Bayern München heerst in Duitsland en kan zaterdagmiddag voor de zesde opeenvolgende keer de Bundesliga-titel pakken.

Manchester City - Manchester United 18.30u
Manchester City kan tegen de stadsgenoot en aartsrivaal kampioen van Engeland worden. De club kan de vijfde Premier League-titel uit de geschiedenis op zeer overtuigende wijze pakken.

AZ Alkmaar - PSV 19.45
Waar Bayern München en Manchester City daadwerkelijk de titel kunnen pakken, is dat voor PSV nog niet het geval. De Eindhovenaren staan voor een cruciale week in de titelstrijd.

Zondag 8 april
Real Madrid - Atlético Madrid 16.15u
De Madrileense derby kent een schitterende geschiedenis en zal zondag voor de 162ste keer worden gespeeld in de Primera División.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner