08.04.2018 18:45

VIDEO: Flitsende Memphis helpt Lyon aan monsterscore

Memphis Depay is in bloedvorm. Bij de wedstrijd tussen Olympique Lyon en FC Metz gaf de buitenspeler vier assists en maakte hij een doelpunt. Hij was zo direct betrokken bij de totale doelpuntenproductie: 0-5.

Olympique Lyon moest winnen om de derde plaats (tijdelijk) over te nemen van Olympique Marseille. Die derde plaats geeft recht op een ticket voor de voorronde van de Champions League, al heeft de concurrent nog een wedstrijd tegoed. Die opdracht was voor Memphis heel erg duidelijk, hij de stal de show.

Een tandem van oud-PSV'ers hielp Lyon voor rust op weg. Verdediger Marcelo zette de ruststand op 0-2, door beide keren een voorzet van Memphis af te ronden. Na zijn twee assists was het Memphis die vervolgens zelf het derde doelpunt maakte, om vervolgens weer twee assists af te leveren: Bertrand Traoré en Mariano scoorden.

Het was al de derde wedstrijd op rij dat Memphis een doelpunt maakte voor Lyon. Dankzij zijn uitstekende vorm is de 36-voudig international de top vijf van het MVP-klassement van de Ligue 1 binnen gedrongen. De teller staat op dertien doelpunten en tien assists.

Het lijkt wel duidelijk wie de verkiezing van de Man of the Match gaat winnen.
 

Ook andere oud-Eredivisionisten kenden een goed weekend. Wesley Sneijder, Quincy Promes en Miralem Sulejmani maakten schitterende doelpunten voor hun ploeg. Klik hier of op de afbeeldingen om die goals te zien.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner