09.04.2018 11:30

Coman pakt zesde landstitel in evenveel profseizoenen

FC Bayern München pakte afgelopen zaterdag de Duitse landstitel door met 1-4 te winnen bij FC Augsburg. Het betekende dat de 21-jarige Kingsley Coman zijn zesde landstitel mocht bijschrijven in de zes jaar dat hij profvoetballer is.

Coman debuteerde in februari 2013 voor Paris Saint-Germain als jongste speler in de clubgeschiedenis. Bij zijn debuut was hij 16 jaar, 8 maanden en 4 dagen oud. In datzelfde seizoen werd de ploeg uit Parijs kampioen, wat de eerste titel voor de Fransman betekende. Ook het daaropvolgende seizoen speelde hij bij de grootmacht uit Parijs, dat zich wederom tot de beste van Frankrijk kroonde. Overigens was zijn inbreng in die twee seizoenen beperkt: hij speelde in totaal drie wedstrijden in de Ligue 1.

Kampioenschapsjacht
Het bewoog hem om al op achttienjarige leeftijd transfervrij naar Juventus te vertrekken. In Turijn zette hij zijn kampioenschapsjacht voort: in zijn debuutseizoen pakte De Oude Dame de landstitel. Na één seizoen in Italië vertrok hij op huurbasis naar Bayern München. Ook in Duitsland luisterde hij zijn debuutseizoen op met een landstitel. De Duitsers besloten de optie tot koop te lichten, waardoor Coman tot 2023 vastligt in München.

Vorig seizoen pakte Bayern de titel en dit seizoen dus weer. Coman speelde dit seizoen tot nu toe twintig wedstrijden in de Bundesliga, waarin hij tot drie goals kwam. Hij had een beperkt aandeel in de titelrace, omdat hij twee maanden geleden zijn enkelband scheurde. Daarom was hij tijdens de kampioenswedstrijd ook niet van de partij. Zonder de vijftienvoudig Frans intenational pakte Der Rekordmeister de zesde titel op rij, een prestatie die ook Coman dus heeft bewerkstelligd.

Coman was ook buiten de nationale competities succesvol, met meerdere bekerzeges. Hij veroverde met zijn ploegen zeven andere trofeeën.

Bekers voor Coman:

  • Coupe de la Ligue en Trophée des Champions (Paris Saint-Germain)
  • Coppa Italia en Supercoppa (Juventus)
  • DFB-Pokal en 2x de Duitse Supercup (Bayern München)

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner