11.04.2018 09:00

OranjeLeeuwinnen blijven verdedigend het beste land

De OranjeLeeuwinnen zijn nog altijd zeer succesvol in de kwalificatie voor het Wereldkampioenschap van 2019. De ploeg van Sarina Wiegman won dinsdagavond bij de grote concurrent Ierland met 0-2, wederom geen tegendoelpunt dus.

Al vroeg in de wedstrijd maakte de ploeg beide treffers, welke op naam kwamen van Lineth Beerensteyn (kopbal) en Sherida Spitse (strafschop). Hoewel Ierland aanvallende intenties had, lukte het de thuisploeg niet om tot scoren te komen. Daarmee blijven de OranjeLeeuwinnen nog altijd zonder tegentreffer, waarmee het verdedigend het beste land is. Ook de vrouwen van Wales en Engeland (beide landen in Groep 1) incasseerden nog geen tegendoelpunt. 

OranjeLeeuwinnen in Groep 3 van de WK kwalificatie: 

  • Nederland - Noorwegen 1-0
  • Slowakije - Nederland 0-5
  • Nederland - Ierland 0-0
  • Nederland - Noord-Ierland 7-0
  • Ierland - Nederland 0-2

De Ierse vrouwen konden geen vuist maken tegen de OranjeLeeuwinnen. De Nederlandse vrouwen kregen deze campagne in totaal nog maar drie schoten tegen en ondernamen zelf liefst 48 pogingen. De zege op Ierland was een noodzakelijke, want voorafgaand aan het duel stonden beide landen op de eerste plaats met tien punten. Met nog drie wedstrijden op de planning heeft de Europees kampioen een voorsprong van drie punten op Ierland. 


Bekijk hier het toeschouwerrecord dat de OranjeLeeuwinnen pakten tijdens het vorige WK kwalificatieduel tegen Noord-Ierland. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner