17.04.2018 10:00

Arsenal eindigde al ruim 20 jaar niet buiten de top 5

Hoewel er nog vijf wedstrijden op het programma staan in de Premier League voor Arsenal FC, lijkt de ploeg dit seizoen Manchester City, Manchester United, Tottenham Hotspur, Liverpool FC en Chelsea FC voor zich te moeten dulden. 

The Gunners hebben namelijk een achterstand van zes punten op naaste belager Chelsea: Arsenal staat op 54 punten en The Blues op zestig. Daarmee is de kans zeer aannemelijk dat de ploeg van Arsène Wenger op de zesde plaats gaat eindigen. Sterker nog, de kans is groter dat het nog een plaats zakt, daar het zeer knap presterende Burnley FC met slechts twee punten achterstand in de nek hijgt van de halve finalist van de Europa League.

Mocht Arsenal zesde, of dus zelfs zevende, eindigen, is dat de eerste keer in ruim twintig jaar dat het de grootmacht overkomt. Vorig seizoen eindigde het op de vijfde plek, net als in 1995/1996, maar een seizoen daarvoor was het helemaal droevenis voor Arsenal. De ploeg sloot de Premier League namelijk af op een beschamende twaalfde plaats (afbeelding onder), in het seizoen dat Blackburn Rovers de landstitel opeiste.

Elk jaar lijkt het verval van Wenger met Arsenal groter te worden, maar toch weet de ploeg zich steevast op te richten in een specifieke competitie. Hoewel het dit jaar in de finale van de League Cup nog fout ging tegen Manchester City (3-0 verlies), kan het alsnog een prijs binnenslepen. De kansen in de Premier League zijn al een tijd verkeken voor Arsenal, maar in de Europa League is de ploeg nog volop in de race om het toernooi te winnen. In de halve finale van het tweede Europese toernooi moet het zien af te rekenen met Atlético Madrid, terwijl de andere halve finalisten Red Bull Salzburg en Olympique Marseille zijn. 

Hoewel iedereen bij Arsenal het liefst de Premier League zou winnen, heeft het de afgelopen vijf jaar de prijzenkast flink gevuld. Zo werden de FA Community Shield en de FA Cup beide driemaal gewonnen. Dat moet de club goed doen, want daarvoor had het te maken met een prijzendroogte van zeven seizoenen. 

Prijzen Arsenal FC in de afgelopen vijf seizoenen:

  • 2017/2018: FA Community Shield
  • 2016/2017: FA Cup
  • 2015/2016: FA Community Shield
  • 2014/2015: FA Community Shield, FA Cup
  • 2013/2014: FA Cup

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner