18.04.2018 12:09

April nu al succesvolste maand voor Seedorf en Depor

Clarence Seedorf lijkt Deportivo La Coruña eindelijk op de rit te hebben. Door het 0-0 gelijkspel tegen Sevilla FC dinsdagavond is de maand april tot nu toe de beste maand voor de Spaanse club, met nog twee affiches te gaan tot mei.

Seedorf werd op 5 februari aangesteld als coach bij de noodlijdende club. Cristóbal Parrolo werd na slechte resultaten ontslagen en vervangen door de Nederlander. Ook Seedorf kende een moeilijke start: de eerste acht wedstrijden leverden hem drie punten op. Doordat de clubs boven hem wél punten sprokkelden, werd handhaving langzaam een haast onmogelijke missie.

Perspectief
De laatste wedstrijd van die serie bood perspectief: een 1-0 nederlaag bij topclub Atlético Madrid werkte motiverend. Thuis tegen hekkensluiter Málaga CF (3-2) en uit tegen Athletic Bilbao (2-3) werd de volle buit gepakt. Tegen Sevilla, volop in de race voor een Europa League-ticket, mocht Seedorf opnieuw een punt bijschrijven. Dat maakt april tot dusverre de succesvolste maand van Depor dit seizoen.

Beste maanden Deportivo La Coruña dit seizoen:

  • April: zeven punten
  • September: zes punten
  • Oktober: vier punten

Onder Seedorf pakte Deportivo La Coruña tien punten uit tien duels, een gemiddelde van een punt per wedstrijd. Zijn voorganger Parrolo coachte 23 wedstrijden, met zeventien punten tot gevolg. Dat betekent een moyenne van 0,74 punt per duel.

Levante UD
Of de wederopstanding van de nummer achttien genoeg is voor lijfsbehoud, is nog maar de vraag. Van de twintig ploegen degraderen de onderste drie uit La Liga. De veilige plek zeventien, momenteel bezet door Levante UD, is vier punten verwijderd voor Deportivo en Seedorf. Er zijn nog vijf duels te spelen, waarvan twee in april. Seedorf en zijn mannen zullen tegen CD Leganés en koploper FC Barcelona de goede maand door moeten trekken.

 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner