21.04.2018 09:47

Opgeleefde Memphis in beste vorm van Europa

Memphis Depay laat zich inmiddels wekelijks van zijn beste kant zien met doelpunten en assists. Tegen Dijon FCO (2-5) maakte hij het openingsdoelpunt, wat de vijfde wedstrijd op rij is dat de buitenspeler scoort.

De sterke reeks voor Olympique Lyon begon op 18 maart, toen hij in de slotminuten de winnende goal maakte tegen Olympique Marseille (2-3). Het belangrijke doelpunt was de opmaat naar nog veel meer succes. In vijf wedstrijden maakte hij zes doelpunten en gaf hij vijf assists. Met liefst elf punten op de MVP-ranking sinds maart is Memphis de speler in de grootste vorm van de top vijf competities.

Alleen Cristiano Ronaldo scoort sinds maart evenveel punten, maar bij de Portugees is dat vooral via doelpunten. Ronaldo maakte voor Real Madrid tien treffers en hij gaf één assist. Beide spelers maken door de grootse vorm een enorme sprong op de MVP-ranking. Ronaldo staat met zijn persoonlijke statistieken tweede in de Primera División (29 punten), Memphis staat met 26 punten vierde in de ranking van de Ligue 1.

Memphis maakte al na vier minuten zijn vijftiende doelpunt van het seizoen tegen Dijon FCO. Vervolgens liep Lyon uit naar een ruime 2-5 zege, waarin oud-Eredivisionist Bertrand Traoré ook nog het op scorebord kwam. Door de zege staan Les Gones derde op de ranglijst, een positie die aan het eind van het seizoen recht geeft op ticket naar de Champions League.

Bekijk hier het doelpunt van Memphis:

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner