23.04.2018 11:24

Sunderland degradeert voor tweede jaar op rij

Sunderland AFC is nog verder in rouw gedompeld. Na de degradatie van afgelopen seizoen uit de Premier League is de ploeg twee wedstrijden voor het einde van de huidige Championship-editie opnieuw gedegradeerd. Dat gebeurde na een 1-2 nederlaag tegen concurrent Burton Albion.

De club van de geblesseerde Nederlandse doelman Robbin Ruiter begon nog goed aan het duel. Paddy McNair zette zijn ploeg op voorsprong en zo mochten The Black Cats hoop houden op een miraculeuze ontsnapping. Daar heeft de ploeg ervaring mee de afgelopen jaren. In het seizoen 2014/2015, onder Dick Advocaat, werd degradatie vanuit de Premier League ternauwernood afgewonden. Ook zijn opvolger Sam Allardyce wist zijn ploeg het daaropvolgende seizoen op het hoogste niveau te houden.

Zesvoudig titelwinnaar
Daarna ging het gruwelijk mis. Afgelopen seizoen werd de zesvoudig titelwinnaar op het hoogste niveau kansloos laatste na de slechtste start ooit: twee punten uit de eerste tien duels. Manager David Moyes werd ontslagen en oud-bondscoach van Wales Chris Coleman moet de gevallen club redden. In plaats van direct weer terug te komen op het hoogste niveau, degradeerde de club afgelopen weekend echter opnieuw.

Uitgerekend spits Darren Bent dompelde Sunderland in rouw. Hij scoorde voor zijn club Burton de belangrijke gelijkmaker. Bent speelde twee seizoenen bij Sunderland en heeft nog steeds een record in handen. Hij heeft het hoogste doelpuntengemiddelde in de Premier League voor Sunderland: 32 goals in 58 wedstrijden. Liam Boyce gaf Sunderland in blessuretijd de definitieve nekslag: 1-2.

Stadium of Light
De degradatie van Sunderland betekent ook dat volgend seizoen het Stadium of Light in de Football League One te zien is. Met 49.000 zitplaatsen behoort het stadion tot de grootste stadions van Engeland. Slechts zes stadions zijn groter. Zelfs het Stamford Bridge van topclub Chelsea FC heeft een kleinere capaciteit.

Grootste stadions van Engeland

  1. Old Trafford – 76.100 zitplaatsen
  2. Emirates Stadium – 60.338 zitplaatsen
  3. Olympisch Stadion – 60.000 zitplaatsen
  4. Etihad Stadium – 55.000 zitplaatsen
  5. Anfield – 54.074 zitplaatsen
  6. St. James’ Park – 52.401 zitplaatsen
  7. Stadium of Light – 49.000 zitplaatsen
  8. Villa Park – 42.785 zitplaatsen
  9. Stamford Bridge – 41.623 zitplaatsen
  10. Goodison Park – 40.569 zitplaatsen

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner