24.04.2018 10:00

Tevreden Cillessen met hoog percentage 'de nul'

Jasper Cillessen oogstte een heleboel lof na zijn optreden in de finale van de Copa del Rey. Tijdens de 5-0 overwinning gaf hij een fantastische voorassist op Coutinho, die vervolgens weinig moeite had om de bal over te geven aan Luis Suárez. De Uruguyaan rondde af in het lege doel, maar de credits gingen naar de voormalig sluitpost van Ajax. 

Maar de assist was niet het enige waarmee Cillessen opviel. Met enkele fraaie reddingen hield hij de nul, waardoor alleen Celta de Vigo en Espanyol de sluitpost passeerden in het Spaanse bekertoernooi. "Twee tegendoelpunten in negen wedstrijden in de Copa, dat geeft mij een goed gevoel. Daar ben ik wel heel blij mee", sprak de international van Oranje zeer opgetogen in gesprek met FOX Sports. 

In totaal keepte Cillessen dit seizoen zeventien wedstrijden voor FC Barcelona en het Nederlands elftal. In slechts vijf duels incasseerde hij een tegentreffer, wat betekent dat hij in 71% van zijn optredens zonder tegentreffer van het veld stapte. Een zeer knappe prestatie van de doelman.

Daarom staat hij in de belangstelling van meerdere topclubs. Zo zouden Liverpool FC, Atlético Madrid en SSC Napoli geïnteresseerd zijn in de diensten van de keeper. Bij FC Barcelona komt hij alleen in actie als Marc-André Ter Stegen afwezig is en de wedstrijden in het bekertoernooi. Toch zit hij op zijn plek bij de Catalaanse grootmacht. "Het is natuurlijk niet ideaal, want je wil iedere wedstrijd spelen, maar ik ken mijn situatie hier en heb er dit moment vrede mee. In de wedstrijden die ik mag spelen, laat ik het op dit moment zien. In de zomer ga ik rustig nadenken en dan zien we wel."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner