25.04.2018 11:42

Franse aanvallers nu al in vorm voor WK in Rusland

De aanvallers van de nationale ploeg van Frankrijk zijn nu al klaar voor het WK in Rusland aanstaande zomer. Vijf internationals zijn in hun competitie zó goed in vorm, dat bondscoach Didier Deschamps zich gelukkig zal prijzen.

Griezmann
Antoine Griezmann, de sterspeler van Frankrijk en Atlético Madrid, geldt met zijn club als belangrijkste jager op koploper FC Barcelona in La Liga. Daar speelt Griezmann een grote rol in. Hij vormt een spitsenkoppel met de Spanjaard Diego Costa. In totaal was Griezmann tot nu toe bij 27 doelpunten betrokken. Negentien keer was hij zelf de gevierde man, acht keer gaf hij een assist.

Thauvin
Olympique Marseille doet nog volop mee voor een Champions League-ticket en dat is voor een groot gedeelte te danken aan buitenspeler Florian Thauvin. De drievoudig international, niet onomstreden bij de Franse selectie, steekt in geweldige vorm. Met negentien treffers moet hij alleen Edison Cavani van koploper Paris Saint-Germain voor zich dulden. Ook bereidde hij tien treffers voor.

Mbappé
Kan een achttienjarige jongen de druk wel aan van 180 miljoen euro? Die vraag speelde bij heel veel voetbalkenners. Vlak voor het einde van de competitie lijkt het erop dat het hoge prijskaartje niet veel doet met Kylian Mbappé. Paris Saint-Germain heeft de titel al op zak en ook Mbappé droeg zijn steentje bij: dertien goals en zeven assists tot nu toe.

Payet
Het is maar de vraag of bondscoach Deschamps een plekje heeft voor Dimitri Payet. Dit seizoen werd de speler van Marseille vaak niet geselecteerd. Een flinke teleurstelling voor de man die excelleerde op het EK 2016, maar de concurrentie is ook niet misselijk. Zo strijdt hij met onder meer Manchester United-aanvaller Anthony Martial en Kingsley Coman van FC Bayern München voor een selectieplek. Vijf goals en twaalf assists helpen hem in ieder geval een goed eind op weg.

Fekir
Memphis Depay vormt dit seizoen bij Olympique Lyon een gevreesde aanval met Nabil Fekir. De kleine, behendige dribbelaar speelt zich in de kijker van talloze topclubs én het Franse elftal. Met zeventien goals en vijf assists is zijn bijdrage bij Lyon groot. Hij zal hopen dat hij deze zomer zijn tien interlands uit kan breiden.

Overige Fransmannen
Het zal een lastige kluif worden voor Deschamps om spelers thuis te laten. Buiten deze vijf spelers zijn er nog vijf spelers die vrijwel altijd in aanmerking komen voor een plek in het team.

  • Anthony Martial (Manchester United) – negen goals, vijf assists
  • Olivier Giroud (Chelsea FC) – zes goals, één assist
  • Ousmane Dembélé (FC Barcelona – één goal, vijf assists
  • Alexandre Lacazette (Arsenal FC) – dertien goals, drie assists
  • Kingsley Coman (Bayern München) – drie goals, drie assists

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner