25.04.2018 22:38

Real Madrid zet in jubileumzege stap naar finale

Real Madrid heef uitstekende zaken gedaan op bezoek bij Bayern München in de heenwedstrijd van de halve finale van de Champions League. De 25e ontmoeting tussen beide ploegen, de meest gespeelde wedstrijd in de historie van de Champions League, eindigde in 1-2. Een jubileumzege voor De Koninklijke, want de overwinning op Bayern München was nummer honderdvijftig in het grootste Europese toernooi.  

De wedstrijd stond onder leiding van de Nederlandse scheidsrechter Björn Kuipers (bekijk hier zijn mooiste duels). Voor de leidsman was het zijn veertigste wedstrijd ooit in de Champions League. Arjen Robben startte in de basis, maar moest al na acht minuten met een blessure naar de kant, de vijfde keer van het seizoen al voor de vleugelaanvaller dat hij ziek of geblesseerd het strijdtoneel verliet. Robben speelde overigens voor de twaalfde keer in de halve finale van het miljardenbal, van alle landgenoten was alleen Edwin van der Sar vaker actief in deze fase (veertien keer).

Beide ploegen zochten de kleedkamers op met een 1-1 ruststand. De treffers vielen vrijwel uit het niets. Joshua Kimmich verraste Real Madrid-doelman Keylor Navas in de korte hoek na een snelle omschakeling, terwijl Marcelo van randje zestien plotseling uithaalde. De treffer van Kimmich was de honderdste van Jupp Heynckes in de Champions League. 

Na de onderbreking ging Rafinha gruwelijk in de fout, waarvan Marco Asensio optimaal van profiteerde. De invaller schoot diagonaal langs Sven Ulreich en maakte daarmee zijn eerste doelpunt van dit Champions League-seizoen. Een uitstekend moment om van de nul af te springen voor de Spaanse vleugelaanvaller. Gescoord werd er vervolgens niet meer en dus vond Ronaldo niet het net. De Portugese supervedette kwam voor het eerst dit seizoen niet tot scoren in het toernooi ondanks een afgekeurde treffer, waarmee zijn doelpuntenreeks stokt na elf opeenvolgende wedstrijden in de Champions League: een all-time record. Omdat Ronaldo won, schreef hij zijn 96e zege bij, eveneens een record.

Spelers met meeste overwinningen in de Champions League:

  1. Ronaldo - 96 zeges
  2. Casillas - 95 zeges
  3. Xavi - 91 zeges
  4. Raúl, Iniesta - 79 zeges
  5. Giggs - 74 zeges

Vorig seizoen won Real Madrid voor het tweede opeenvolgende seizoen de cup met de grote oren. Dat was al een unicum, maar de Spaanse ploeg kan haar eigen record aanscherpen als het dit seizoen wederom wint. De eerste stap lijkt daarmee al gezet, met de overwinning op Der Rekordmeister in de heenwedstrijd van de halve finale.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner