26.04.2018 23:15

Mokerslag Griezmann is eveneens persoonlijk record

Atlético Madrid heeft een knappe uitslag neergezet in de heenwedstrijd van de halve finale van de Europa League. Op bezoek bij Arsenal FC speelde het met 1-1 gelijk terwijl het tachtig minuten met een man minder speelde.

Vleugelverdediger Šime Vrsaljko kreeg na twee minuten een gele kaart en niet veel later moest hij inrukken toen hij zijn tweede gele prent kreeg voorgeschoteld van scheidsrechter Clément Turpin. De Franse leidsman was vervolgens de constante kritiek van Atlético Madrid-trainer Diego Simeone beu en stuurde hem naar de tribune. Het zorgde ervoor dat Arsenal het betere van het spel had en via Alexandre Lacazette kwam het na een uur op 1-0.

Dat Antoine Griezmann een kleine tien minuten voor tijd de 1-1 maakte, voelde als een mokerslag voor de Engelsen. Het was overigens een persoonlijk record voor de Franse aanvaller, want zijn directe betrokkenheid bij negen doelpunten was een evenaring uit zijn beste seizoen: 2015/2016.

Directe betrokkenheid van Griezmann in Europa:

• 2017/2018: 9 doelpunten - 6 goals, 3 assists
  • 2016/2017: 2 doelpunten - 2 goals
  • 2015/2016: 8 doelpunten - 7 goals, 1 assist
  • 2014/2015: 9 doelpunten - 6 goals, 3 assists

Marseille goede zaken
Olympique Marseille heeft uitstekende zaken in de eerste wedstrijd van de halve finale. De Zuid-Franse ploeg won op eigen veld van RB Salzburg. Dimitri Payet was wederom de uitblinker, maar scoren deed hij niet. Dat lukte goudhaantje Florian Thauvin en invaller Clinton N'Jie wel. N'Jie scoorde al drie minuten na zijn invalbeurt. Daar bleef het bij waardoor de Oostenrijkers een 2-0 achterstand moet zien weg te poetsen.