28.04.2018 13:27

Rondzwervende Everton even terug bij Heracles

Voor heel even is Everton Ramos da Silva terug op Nederlandse bodem. Heracles Almelo ontving de voormalig aanvaller op Schiphol, omdat het clubicoon eregast is bij het duel tegen FC Utrecht.

Op 3 mei bestaat Heracles Almelo 115 jaar, wat feestelijk wordt gevierd in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. Oud-spelers Joey Pelupessy, Samuel Armenteros, Justin Hoogma en Nico-Jan Hoogma komen afscheid nemen van het publiek. Eregast is Everton, die zoveel voor de club heeft betekend dat hij in het zonnetje wordt gezet.

Tussen 2006 en 2013 maakte Everton furore in het shirt van Heracles Almelo. De onbekende aanvaller kwam voor een ton over van het Braziliaanse Barueri en de transfer bleek een schot in de roos. In de zeven seizoenen dat hij voor Heracles Almelo speelde, werd Everton zes keer clubtopscorer. De aanvaller maakte in 218 wedstrijden in de Eredivisie zeventig doelpunten, waarmee hij all-time topscorer van Heracles in de Eredivisie is. 

In Almelo werd Everton een absolute publiekslieveling, maar buiten Nederland ging het hem minder succesvol af. Hij reeg de clubs aaneen in Saudi-Arabië, China en Brazilië. Het laatste avontuur bij Piracicaba werd geen succes en de 34-jarige Everton zit sinds 5 april 2018 zonder club.

Nergens onbetwiste basisspeler
De wedstrijden van Everton buiten Nederland zijn op een paar handen te tellen, en de doelpunten op nog minder handen. Bij Shanghai Shenxin, toen actief op het tweede niveau van China, ging het in 2014 en 2015 nog het beste. In 25 wedstrijden maakte hij zes doelpunten.

Verder verdween Everton volledig uit de schijnwerpers. De ene na de andere club contracteerde hem transfervrij, maar veel zicht op zijn prestaties is er niet. Everton heeft na zijn transfer van Heracles Almelo naar Al-Nasr Riad een flinke rij clubs achter zijn naam staan.

  • Heracles Almelo --> Al-Nasr Riad
  • Al-Nasr Riad --> SH Shenxin
  • SH Shenxin --> Rio Claro FC
  • Rio Claro FC --> Guarani
  • Guarani --> Ituano
  • Ituano --> Piracicaba
  • Piracicaba --> clubloos

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner