28.04.2018 21:40

Jong Ajax kampioen, Fortuna Sittard naar de Eredivisie

In een zenuwslopend slot van de Jupiler League is Jong Ajax kampioen geworden en promoveert Fortuna Sittard naar de Eredivisie. De Limburgers keren sinds zestien seizoenen weer terug op het hoogste niveau.

Op voorhand hadden Jong Ajax en Fortuna Sittard de beste papieren en beide ploegen hebben hun wedstrijden ook gewonnen. De beloftenploeg won thuis van MVV Maastricht (2-1), Fortuna was in eigen huis te sterk voor Jong PSV (1-0). NEC hoopte tevergeefs op een slippertje of een eigen grote score, maar in het slotoffensief glipte ook nog de zege uit handen bij FC Dordrecht: 3-3.

De promotie van Fortuna Sittard is een enorme verrassing. De club eindigde de laatste drie seizoenen als zeventiende, zestiende en negentiende, maar heeft opeens een enorme sprong vooruit gemaakt. Ook Jong Ajax verrast flink, nog nooit werd een beloftenploeg kampioen van de Jupiler League. De negende plaats was voorheen de beste eindklassering van de Amsterdammers.

Dromen van de Eredivisie via play-offs
Voor NEC werd het een teleurstellende avond, maar de Nijmegenaren hebben mogelijk alsnog een mooi toetje van het seizoen. NEC kan zich via de play-offs nog in de Eredivisie spelen. De overige teams die nog mogen hopen op promotie zijn De Graafschap, SC Telstar, FC Emmen, FC Dordrecht, SC Cambuur, MVV en Almere City FC.

Hekkensluiter van de Jupiler League werd Jong FC Utrecht, maar er is door de KNVB besloten om geen ploeg te laten degraderen. Ook komt er geen promovendus vanuit de Tweede Divisie naar de Eerste Divisie. Zo is het dus dat de kampioen niet promoveert en de nummer laatst niet degradeert.


Jong Ajax wint de Jupiler League en voegt zich bij dit rijtje kampioenen.

Na zestien jaar keert Fortuna Sittard terug op het hoogste niveau, zo verging het ze de laatste keer in de Eredivisie.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner