01.05.2018 22:39

Real naar finale en houdt unieke droom in leven

Voor het derde opeenvolgende seizoen heeft Real Madrid de finale van de Champions League bereikt. De ploeg van Zinédine Zidane speelde met 2-2 gelijk tegen Bayern München en dat was voldoende na de heenwedstrijd om de eindstrijd in het Olimpiyskyi stadion (Kiev, Oekraïne) te bereiken.

Real Madrid, dat met een recordaantal van acht halve finale-plaatsen op zoek ging naar de derde finaleplek op rij, verdedigde een 2-1 voorsprong. Bayern München had daarom twee doelpunten nodig om de eindstrijd te bereiken en de ploeg begon goed aan het duel, want na drie minuten had Joshua Kimmich al de 0-1 gemaakt. 

Toch konden de bezoekers uit Duitsland niet lang genieten van de voorsprong, want Karim Benzema kopte niet veel later een heerlijke voorzet van Marcelo tegen de touwen. Het was alweer de veertiende wedstrijd op rij dat Bayern München een tegentreffer kreeg in het miljardenbal, de slechtste reeks uit de geschiedenis van Der Rekordmeister.

Omdat Real Madrid profiteerde van geblunder bij Bayern München-doelman Sven Ulreich via een treffer van Karim Benzema, leek het tweeluik gespeeld. Het was voor de Franse spits alweer treffer 55 in het miljardenbal, waarmee hij Ruud van Nistelrooy op de huid zit. De Nederlandse oud-aanvaller van onder meer Real Madrid maakte in zijn hele loopbaan 56 doelpunten in de Champions League. 

De Duitsers lieten de kop niet hangen, want kwamen op gelijke hoogte met de Madrilenen. Ditmaal was het de James Rodríguez die het net wist te vinden. De Colombiaan, die dit seizoen door Real Madrid wordt verhuurd aan Bayern München, is pas de zevende speler die namens én tegen Real Madrid scoorde. David Beckham, Morata, Ruud van Nistelrooy, Fernando Morientes, Arjen Robben and Iván Zamorano gingen hem voor.

Door de 4-3 over twee duels werd Real Madrid winnaar van het tweeluik en houdt het de droom om voor de derde keer op rij de Champions League te winnen in leven. Dat zou een unieke prestatie zijn, daar het record op twee achtereenvolgende zeges staat. Deze knappe reeks staat logischerwijs op naam van De Koninklijke zelf, die dat na het winnen van vorig seizoen wist te bereiken. De finale is op zaterdagavond 26 mei waarin Liverpool FC of AS Roma de tegenstander zal zijn.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner