02.05.2018 21:15

Wijnaldum laat Toornstra-complex achter zich

Sinds zijn overgang van PSV naar de Premier League werd Georginio Wijnaldum in zijn eerste seizoen veelal geprezen om zijn scorend vermogen. Nu, bijna drie volledige jaren later, blijkt dat hij het Jens Toornstra-syndroom achter zich heeft gelaten met zijn treffer in de halve finale van de Champions League tegen AS Roma.

De middenvelder verliet Eindhoven in 2015 voor een avontuur bij Newcastle United. In zijn debuutjaar speelde hij alle 38 wedstrijden in de Engelse competitie en scoorde hij elf treffers. Daarbij was het opvallend dat al zijn doelpunten op het St James' Park, de thuishaven van Newcastle United, werden gemaakt. Zo maakte hij vier treffers in het treffen met Norwich City tijdens de 6-2 zege.

Zijn goede seizoen bij Newcastle United leverde hem een transfer naar Liverpool FC op, maar ook bij The Reds toonde hij aan alleen op Anfield te kunnen scoren. In de bijna twee volledige seizoen bij Liverpool maakte hij zeven doelpunten in alle competities: allemaal in eigen stadion, maar tegen AS Roma kwam daar verandering in. Daarmee was hij tot woensdagavond een soortgelijk geval als Toornstra, die bij Feyenoord alleen maar in De Kuip leek te kunnen scoren. Tot maart jongstleden, toen hij in Breda bij NAC het net vond en na twee jaar in een vreemd stadion tot scoren kwam.

Statistieken Wijnaldum in Engelse dienst:

  • Premier League: 105 wedstrijden, 18 doelpunten
  • FA Cup: 4 wedstrijden
  • League Cup: 7 wedstrijden
  • Champions League: 13 wedstrijden, 1 doelpunt

> Klik hier om naar alle wedstrijdstatistieken van Wijnaldum te gaan

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner