02.05.2018 10:36

Hattrickheld Mirani is helemaal geen doelpuntenmaker

Het was een vreemde gewaarwording in Maastricht: verdediger Damon Mirani die in het eerste play-offduel tussen MVV Maastricht en Almere City FC alle drie de treffers van de uitspelende ploeg voor zijn rekening nam. De centrale verdediger scoort niet vaak, maar was nu dé man.

Het was de strijd tussen de nummers negen en tien uit de Jupiler League. Mirani sloeg na 23 minuten toe. MVV kwam via een vrije trap van Alessandro Ciranni langszij, maar in de tweede helft scoorde Mirani nog twee keer. Het leverde een eindstand van 1-3 op.

Perfecte hattrick
Mirani maakte een perfecte hattrick: met het hoofd, met links en met rechts. De 21-jarige verdediger is eigenlijk niet zo’n doelpuntenmaker. In de 89 duels die hij speelde in de Jupiler League, scoorde hij vier keer. Hij debuteerde in de Eerste Divisie in het seizoen 2013/2014 met Jong Ajax. Het jeugdexponent van de Amsterdammers speelde het daaropvolgende seizoen ook in Amsterdam, waarna hij de overstap maakte naar Almere.

In zijn eerste seizoen in Flevoland scoorde hij één keer, dit seizoen drie keer. Voor die drie goals had hij 31 wedstrijden nodig, terwijl hij voor zijn hattrick slechts 62 minuten nodig had. Wat opvalt aan zijn hattrick, is dat alle drie de goals voortkwamen uit standaardsituaties. Mirani is met zijn 1.83 meter geen imposante verschijning, maar toch kregen de verdedigers van MVV moeilijk vat op hem. Het leverde hem zelfs de wedstrijdbal op.

Aanstaande zaterdag staat de return op het programma. MVV komt dan op bezoek bij Almere City. In het andere play-offduel was SC Cambuur met 4-1 te sterk voor FC Dordrecht.