03.05.2018 22:55

Atlético speelt vijfde Europese finale in acht jaar

Het is Atlético Madrid gelukt om de finale van de Europa League te halen. De ploeg van de geschorste Diego Simeone won op eigen veld met 1-0 van Arsenal FC, wat genoeg was na de 1-1 van een week geleden. 

Diego Costa opende de score in blessuretijd van de eerste helft voor de thuisploeg in het Wanda Metropolitano. Daarmee scoorde de fysiek sterke aanvaller tegen zijn lievelingstegenstander uit Engeland, op Swansea City na. Het was alweer de vierde treffer voor de Spanjaard tegen The Gunners in zijn loopbaan in alle competities. 

Overigens was het treffen met Atlético Madrid de 250e wedstrijd van Arsène Wenger in Europa. Daarmee is hij op Alex Ferguson de trainer met de meeste Europese duels op zijn naam. De Franse oefenmeester heeft negentien internationale optredens minder, maar heeft wel de mogelijkheid om dit getal verder op te werken. Al gaat dat niet bij Arsenal zijn aangezien hij die ploeg na dit seizoen verlaat, maar bij ene mogelijke nieuwe, Europese ploeg.

Meeste wedstrijden in Europa als trainer:

  1. Alex Ferguson: 269 wedstrijden
  2. Arsène Wenger: 250 wedstrijden
  3. Mircea Lucescu: 222 wedstrijden
  4. Giovanni Trapattoni: 201 wedstrijden
  5. Carlo Ancelotti: 196 wedstrijden

Zijn jubileumduel, wat dus ook zijn laatste als hoofdtrainer van de Londense club was, sloot Wenger niet in succes af. Het bleef bij de enige treffer van Diego Costa, wat genoeg was na het 1-1 gelijkspel van een week geleden in Engeland. Dat betekent ook dat Atlético Madrid voor de vijfde keer in acht seizoenen in de finale van een Europees toernooi staat.

Bovendien is het de derde Europa League-finale in de geschiedenis van de club: een record wat het vanaf heden deelt met Sevilla FC. Geen enkele andere ploeg in Europa bereikte zo vaak de finale van het tweede Europese toernooi voor clubs. 

Europese finales van Atlético Madrid in de laatste acht seizoenen:

  • 2018: Europa League-finale
  • 2016: Champions League-finale
  • 2014: Champions League-finale
  • 2012: Europa League-finale - WINNAAR
  • 2010: Europa League-finale - WINNAAR

    Eredivisiepoule
    Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner