28.05.2018 12:15

Wijnaldum Nederlander met de meeste wedstrijden

Georginio Wijnaldum speelde afgelopen weekend tijdens de finale van de Champions League (3-1 verlies tegen Real Madrid) alweer zijn 57e officiële wedstrijd van het seizoen. Daarmee is de middenvelder van Liverpool FC de Nederlandse speler met de meeste optredens dit seizoen.

Naast zijn zeven interlands met Oranje, speelde hij namens Liverpool nog in vier andere competities. Voor Wijnaldum begon het seizoen al vroeg, daar hij met The Reds in actie kwam tijdens de voorrondes van de Champions League. Dat tweeluik sloot hij winnend af tegen TSG 1899 Hoffenheim, waarna hij nog eens twaalf wedstrijden in het hoofdtoernooi van het miljardenbal speelde. Daarnaast maakte hij minuten in de Premier League (33 duels), FA Cup (2 duels) en de League Cup (1 duel). Een totaal dus van 57 wedstrijden wat geen andere landgenoot bereikte. De herrezen Memphis Depay volgt achter Wijnaldum qua wedstrijden, al maakten Bas Dost, Stefan de Vrij en Ryan Babel in totaal meer minuten.

Nederlandse spelers die de meeste wedstrijden speelden in 2017/2018:

  1. Georginio Wijnaldum: 57 wedstrijden – 4189 minuten
  2. Memphis Depay: 56 wedstrijden – 3997 minuten
  3. Bas Dost: 52 wedstrijden – 4170 minuten
  4. Stefan de Vrij: 51 wedstrijden – 4354 minuten
  5. Ryan Babel: 51 wedstrijden – 4161 minuten

Kadioglu en Aké
Ook NEC Nijmegen-middenvelder Ferdi Kadioglu kwam in het huidige seizoen tot 51 wedstrijden, maar hij stond minder minuten op het veld dan Stefan de Vrij en Ryan Babel waardoor die laatste twee in de lijst staan. Nathan Aké, de Nederlander in de Premier League met de meeste wedstrijden in de benen (38 wedstrijden), speelde naast de competitieduels in weinig andere competities namens AFC Bournemouth en/of het Nederlands elftal. 

Wijnaldum was met zijn 57 officiële wedstrijden dus de Nederlander met de meeste wedstrijden, maar van alle spelers uit Europa moest hij toch een aantal concurrenten voor zich laten. Vooral de spelers van Celtic FC kwamen dit seizoen vaak in actie, mede omdat zij eveneens al in de voorrondes van de Champions League startte. Een aantal spelers van de Schotse club kregen regelmatig rust, maar James Forres gold dat niet. Daarom is de Celtic-aanvaller met 63 duels (in totaal 4485 minuten) de speler die de meeste wedstrijden afwerkte, gevolgd door Willian (Chelsea FC: 63 duels, 3518 minuten) en Saúl Ñíguez (Atlético Madrid: 62 duels, 5005 minuten).

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner