31.05.2018 22:35

Oranje houdt ongeslagen status tegen de Slowaken

Het Nederlands elftal heeft donderdagavond op bezoek bij Slowakije gelijkgespeeld. Tijdens de derde interland onder bondscoach Ronald Koeman eindigde het oefeninterland in het Anton Malatinsky stadion in 1-1.

Oranje dankte het gelijkspel vooral aan een sterke tweede helft, aangezien het voor de rust amper in het verhaal voorkwam. Voormalig Willem ll-speler Adam Nemec maakte na vijf minuten spelen al de eerste treffer. Na de onderbreking zorgde Quincy Promes met een fraaie knal voor de gelijkmaker na goed voorbereidend werk van Matthijs de Ligt en Memphis Depay. Het betekende dat de derde interland tegen de Slowaken niet verloren ging.

Onderling resultaat van Oranje met Slowakije:

• Wedstrijden: – 3 duels
  • Overwinningen – 2 duels
  • Gelijke spelen – 1 duel

Ook was er nog een debutant tegen de Slowaken. In de rust bleef Donny van de Beek achter in de kleedkamer. Voor hem in de plaats kwam Ruud Vormer. De middenvelder is de vierde Club Brugge-speler die namens Oranje uitkomt. Ronald Spelbos, Ruud Geels en Rob Rensenbrink gingen hem voor. Sinds Ruben Schaken in 2012 is hij de eerste speler die ouder is dan dertig die zijn debuut maakte in Oranje.