03.06.2018 17:54

Braziliaans elftal al sinds midden 2016 ongeslagen

Brazilië lijkt klaar te zijn voor het WK aanstaande zomer. De Zuid-Amerikanen zijn door een overwinning op Kroatië al vijftien wedstrijden ongeslagen. Die reeks startte in 2016, nadat er werd verloren van Peru.

Dat was in juni 2016. Peru was in de kwalificatiereeks voor het WK destijds met 1-0 te sterk. Brazilië werd met overmacht eerste in de kwalificatiepoule. Nummer twee Uruguay volgde op tien punten achterstand.

Vijftien
Sinds de nederlaag in Peru werden vijftien interlands afgewerkt, waarin Brazilië niet meer verloor. Ook tegen Kroatië waren de Goddelijke Kanaries te sterk. Het werd 2-0, mede door een doelpunt van invaller Neymar. De steraanvaller maakte zijn rentree nadat hij in februari zijn middenvoetsbeentje brak. Hij speelde 45 minuten tegen de Kroaten. Ook Roberto Firmino was trefzeker.

In de ongeslagen reeks won Brazilië dertien keer. Onder andere grootmachten als Argentinië (3-0) en Duitsland (1-0) werden versagen. Twee keer eindigde een duel in een remise. Tegen Colombia werd het 1-1, Bolivia hield met 0-0 knap stand. 

36
Ook het doelsaldo van Brazilië is indrukwekkend. In de vijftien wedstrijden scoorde het 36 keer. Dat is meer dan twee keer per wedstrijd. Slechts drie keer hoefde de defensie een goal te incasseren.

Brazilië stoomt klaar voor het wereldkampioenschap. In Rusland vormt het een poule met Zwitserland, Costa Rica en Servië. De Brazilianen gaan als een van de favorieten de zomer in, mede door het feit dat het recordwinnaar is van het WK voetbal. Vijf keer was Brazilië de beste van de wereld.

Top drie WK-winsten

  1. Brazilië - vijf
  2. Italië - vier
  3. Duitsland (vier)

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner