06.06.2018 16:12

Peru kent beste vorm, Duitsland nog niet klaar voor WK

Van alle 32 deelnemende landen is Peru het best in vorm. Het land van Feyenoorder Renato Tapia wist uit de afgelopen vijf interlands als enige land vijf overwinningen te boeken. Regerend wereldkampioen Duitsland valt zwaar tegen.

Peru won de afgelopen vijf wedstrijden van Nieuw-Zeeland (2-0), Kroatië (2-0), IJsland (1-3), Schotland (2-0) en Saoedi-Arabië. Er was geen enkel land dat die prestatie evenaarde. Toplanden als Frankrijk en Spanje prijken niet eens in de top drie. Peru speelt in een groep met Frankrijk, Denemarken en Australië.

Als de afgelopen vijf wedstrijden punten hadden opgeleverd, bezet Marokko samen met Brazilië een opvallend hoge positie. 

Meeste punten uit vijf duels

  1. Peru - vijftien punten
  2. Marokko en Brazilië - dertien punten
  3. Zwitserland en België - elf punten

Van de 32 landen bleven negen landen de afgelopen vijf wedstrijden ongeslagen. Naast de landen uit bovenstaande top drie waren dat Spanje, Tunesië, Engeland en Senegal. Die vier landen wonnen allemaal twee keer en speelden drie keer gelijk. Frankrijk, een van de grote kanshebbers op de titel, valt net buiten de top drie door een gelijkspel en een nederlaag.

Matige vorm
Rusland presteert van alle deelnemers het slechtst naar aanloop van het wereldkampioenschap. De gastheer van deze zomer behaalde slechts twee punten. De Russen speelden gelijk tegen Turkije en Spanje. Ook Duitsland, dat vier jaar geleden het WK won, is in matige vorm. Net als Egypte wist Duitsland slechts drie punten te sprokkelen in vijf wedstrijden. De Duitsers speelden drie keer gelijk en wisten niet te winnen.

Top drie minste landen

  1. Rusland - twee punten
  2. Duitsland en Egypte - drie punten
  3. Nigeria en Japan - vier punten


Dossier WK 2018 – Rusland:

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner