24.06.2018 22:01

Topscorer Falcao doet het eindelijk op een WK

De topscorer aller tijden van Colombia heeft zijn koppositie verder versterkt. Radamel Falcao maakte tegen Polen zijn dertigste doelpunt voor de nationale ploeg, maar dit was pas zijn allereerste op een Wereldkampioenschap.

Colombia en Polen hadden de eerste groepswedstrijd in groep H verloren van respectievelijk Japan (2-1) en Senegal (2-1). Voor beide ploegen zou een nieuwe nederlaag uitschakeling betekenen. Via doelpunten van Yerry Mina, Radamel Falcao en Juan Cuadrado tekende Colombia het vonnis over de Polen: 3-0.

Het doelpunt van Falcao, fraaie afronding met buitenkant voet, was alweer zijn dertigste voor Colombia. Geen enkele landgenoot scoorde vaker voor de nationale ploeg, Falcao deed het in 75 wedstrijden. Opmerkelijk is dat 'El Tigre' tegen Polen pas zijn eerste doelpunt op een WK maakte, in 2010 kreeg hij de kans niet door een zware blessure. Zijn doelpuntenverdeling:

Lees ook: Honda kroont zich tot Aziatisch WK-topscorer


Waar de 32-jarige Falcao het in Rusland pas voor het eerst kan laten zien op een WK, piekt zijn kompaan James Rodríguez juist op dit toernooi. Tegen Polen was de huurling van Bayern München goed voor twee assists. Daarmee komt zijn totaal op het indrukwekkende aantal van zes goals en vier assists, in zeven WK-wedstrijden. Bovendien doet de middenvelder nog goed mee op de lijst van Colombia's all-time topscorer:

  • Falcao: 30
  • Arnoldo Iguarán: 25
  • Rodríguez: 21
  • Faustino Asprilla: 20
  • Freddy Rincón: 17

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner