15.08.2018 11:30

Real Madrid jaagt in Super Cup op Ajax, Milan en Barça

Real Madrid en Atlético Madrid treffen elkaar woensdagavond voor de UEFA Super Cup. Beide Madrileense ploegen spelen niet tegen elkaar in de Spaanse hoofdstad, maar reizen vierduizend kilometer verderop naar Estland waar in Tallinn het duel zal plaatsvinden.

Tijdens de laatste vier edities was Real Madrid, dat vorig seizoen de Champions League won, driemaal hoofdrolspeler tijdens de UEFA Super Cup. Tijdens die deelnames won De Koninklijke ook elke keer, waardoor het nu in totaal viermaal winnaar van de Europese prijs was. Daarmee won het één keer vaker dan Ajax en Liverpool FC, maar hoopt het tegen Atlético Madrid (de winnaar van de Europa League) op gelijke hoogte te komen met FC Barcelona en AC Milan. Die ploegen wonnen de UEFA Super Cup het vaakst: vijf keer.

Clubs die de UEFA Super Cup het vaakst wonnen:

  1. FC Barcelona, AC Milan – 5 keer
  2. Real Madrid – 4 keer
  3. Ajax, Liverpool FC – 3 keer


Lees ook: Alles over Real – Atlético: El Derbi Madrileño 


Mocht Real Madrid beslag leggen op de zege tegen de grote rivaal, wint het voor de derde keer op rij de UEFA Super Cup. Nog nooit eerder in de geschiedenis wist een ploeg driemaal achtereenvolgens de winst te pakken. Alleen Ajax (1972 en 1973) en AC Milan (1989 en 1990) wisten voorheen tweemaal achter elkaar de UEFA Super Cup te winnen. In Tallinn staan Real Madrid en Atlético Madrid voor de tiende keer in Europees verband tegenover elkaar. Recentelijk was eerstgenoemde steevast de baas over Rojiblancos. Zo versloeg de Koninklijke Atlético Madrid in de Champions League-finales van 2014 en 2016, in de kwartfinales in 2015 en in 2017 in de halve finales.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner