18.08.2018 21:16

Kane rekent af met doelpuntendroogte in augustus

Harry Kane heeft eindelijk een doelpunt gemaakt in augustus. De tweevoudig topscorer van de Premier League scoorde nog nooit in de eerste maand van het seizoen, maar daar kwam tegen Fulham FC verandering in.

Zonder versterkingen begon Tottenham Hotspur aan het seizoen, terwijl tegenstander en promovendus Fulham liefst dertien nieuwe spelers in de zomermaanden verwelkomde. Het smijten met geld mocht niet baten, The Spurs namen voor rust de leiding via Lucas Moura. De gelijkmaker van Aleksander Mitrovic werd een kwartier voor tijd onschadelijk gemaakt door Kieran Trippier en Kane: 3-1.

In veertien eerdere pogingen wist Kane telkens niet het net te vinden in zijn gevreesde maand. Tegen Fulham was het dan eindelijk wel raak. Van de 109 doelpunten in de Premier League staat er nu één in de maand augustus achter zijn naam. De achterstand die Kane op de topscorerslijst bij de opening van het seizoen opliep, werd overigens in de seizoenen 2015/2016 en 2016/2017 nog ingehaald. Dit seizoen heeft hij een minder valse start.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner