20.08.2018 11:15

Buffon speelde tegen zoon van iconische oud-ploeggenoot

Dat Gianluigi Buffon een legende onder de lat is, weten we al lang. Dat de veertigjarige sluitpost al een karrenvracht aan ervaring heeft ook. De Italiaan onderstreepte dat afgelopen weekend andermaal, toen hij tegen EA Guingamp speelde in de Ligue 1.

De doelman van Paris Saint-Germain moest eenmaal vissen, maar hij won met zijn ploeg met 1-3. De tegentreffer kwam op naam van Nolan Roux, wat betekende dat Marcus Thuram niet tot scoren kwam in het duel. Opvallend? Niet echt, ware het niet dat Thuram de zoon is van een oude legende. De vader van de 21-jarige rappe aanvaller is Lilian Thuram. Met laatstgenoemde speelde Buffon al in 1996 in één ploeg (bij AC Parma en later ook bij Juventus). Nu 22 jaar later, was hij tegenstander van het kind van zijn oude ploeggenoot. 


Lees ook: Transfers topcompetities: Zaza verhuurd aan Torino


Met Lilian Thuram beleefde Buffon een hoop hoogtepunten. Zo won het duo bij AC Parma in 1999 de UEFA Cup, de voorloper van de Europa League. In de finale werd het Franse Olympique Marseille met 3-0 aan de kant geschoven door de Italianen, waar ook de andere legendarische spelers als Roberto Sensini, Fabio Cannavaro, Juan Sebastián Verón en Hernán Crespo aan de aftrap verschenen. Ook Enrico Chiesa was onderdeel van dat team. De Italiaan heeft met Federico Chiesa een zoon bij ACF Fiorentina, die Buffon de afgelopen seizoenen ook al driemaal trof in de Serie A. 

Foto uit 1997, met midden bovenste rij Thuram en tweede van rechts Buffon. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner